www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Update oostflank Purmerend: nieuwe enquête en verslag 2e meedenkavond

4 januari 2022 Staatsbosbeheer in Noord-Holland

Gemeente Purmerend, BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling en Staatsbosbeheer maken samen een gebiedsvisie op de gehele oostkant van Purmerend. Op 14 december vond de tweede meedenkavond plaats. Aanvullend hierop hebben we een nieuwe enquête opgesteld. Deze is in te vullen tot 17 januari.

Tweede enquête
Opnieuw stellen we belangstellenden graag nog een aantal vragen over de oostflank in Purmerend. Hiervoor hebben we een 2e enquête opgesteld. De enquête is opgebouwd volgens dezelfde thema’s die tijdens de tweede meedenkavond op 14 december jl. voorbij zijn gekomen. De enquête is via deze link hier in te vullen. Dat kan tot 17 januari.

Verslag 14 december
Dinsdagavond 14 december vond de tweede participatieavond plaats. Dit keer digitaal i.v.m. de aangescherpte corona-maatregelen. Circa 125 mensen, waaronder ook dit keer weer een groot aantal direct omwonenden, namen deel aan de digitale bijeenkomst. Bekijk hier het videoverslag (35 min.) van het plenaire gedeelte van dinsdagavond 14 december en bekijk hier het schriftelijke verslag van de tweede meedenkavond. Wij danken alle deelnemers voor de geleverde input.

Over de samenwerking
De gemeente Purmerend, BPD en Staatsbosbeheer maken samen een gebiedsvisie op de gehele oostkant van Purmerend. Er spelen diverse ontwikkelingen en uitdagingen in dit gebied, zoals woningbouw, versterken van natuur, recreatie en waterberging, die zo als één geheel bekeken worden. De partijen tekenden hiervoor op 27 oktober 2021 het Startakkoord oostflank Purmerend 2021-2022. Het akkoord markeert het begin van een unieke samenwerking, met als eindresultaat een gezamenlijke gebiedsvisie op de ontwikkeling van de oostflank van Purmerend. Lees hier het volledige startakkoord.

Wil je meer weten over de gebiedsvisie oostflank, kijk dan op oostflankpurmerend.nl. Hier kun je je ook op de nieuwsbrief abonneren.

Meer informatie over Staatsbosbeheer vind je ook op onze website.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog