www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vrijwilligers gezocht voor onderhoud MTB-parcours Dijkgatbos

30 mei 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland
MTB-parcours

Sinds 2004 ligt er in het Dijkgatbos een mooi, technisch parcours voor mountainbikers. Dit parcours is de afgelopen jaren uitstekend onderhouden door vrijwilligers van TV de Venne, zodat veel mensen uit de omgeving en ver daarbuiten hier met veel plezier gebruik van kunnen maken en op een veilige manier hun hobby kunnen uitoefenen.

Door de stijgende populariteit van onder andere de MTB-sport neemt de druk op onze gebieden toe. Omdat hierdoor ook de risico’s op ongevallen groter worden, zijn er sinds 2021 landelijk afspraken gemaakt tussen Staatsbosbeheer en de koepel van MTB-sporters, de Nederlandse Toer-en Fietsunie (NTFU), zodat de aansprakelijkheid voor schade aan Staatsbosbeheer, de vrijwilligersorganisatie en derden goed is geregeld.

Helaas is het voor TV de Venne niet haalbaar om aan deze afspraken te kunnen voldoen, daarom hebben zij aangegeven dat zij het MTB Parcours in het Dijkgatbos niet langer kunnen onderhouden. Hoewel we dit ontzettend jammer vinden, begrijpen we deze keuze en willen we TV de Venne hartelijk danken voor al het werk wat zij in de aanleg en het onderhoud van het MTB parcours gestoken hebben.

Vrijwilligers gezocht

Uiteraard willen we het parcours, als dat kan, open houden, zodat ook deze sport een plek blijft houden in het bos. Staatsbosbeheer zal voor nu het onderhoud uit gaan voeren met een nieuw op te richten vrijwilligersgroep voor het MTB Parcours. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de MTB-sport, het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken om zo het parcours in top staat te houden.

Informatieavond nieuwe vrijwilligers

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Op donderdagavond 9 juni organiseren we een informatieavond voor mensen die vrijwilliger willen worden of hier meer informatie over willen krijgen. Aanmelden voor deze informatieavond kan door mij een e-mail te sturen: m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog