www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Zomer in de Schoorlse Duinen

17 juli 2020 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Kom wandelen bij het vogelmeer, een stuk open duinen dat het thuis voor allerlei vogelsoorten en de zandhagedis.

De zomervakantie is weer begonnen. Nu veel mensen in Nederland blijven, verwacht Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen topdrukte. Als boswachters zullen we in deze periode, samen met onze vrijwilligers, zichtbaar aanwezig zijn in het gebied om je zo als bezoeker te kunnen ontvangen. We beantwoorden graag je vragen over over het gebied en leggen uit wat er allemaal te zien is in deze prachtige omgeving.

Boswachter Ton Visser ontwierp vier leuke kaarten waarmee vakantiegangers op een ludieke wijze worden geïnformeerd over de kwetsbaarheden van de natuur. We hopen zo iedereen een mooie zomer in het gebied te kunnen laten beleven.

Boswachter Ton Visser illustreerde vier kaarten om bezoekers op ludieke wijze te informeren over de kwetsbaarheden in de natuur.

Eindeloos wandelen en fietsen

De Schoorlse Duinen zijn bij uitstek het gebied om een heerlijke wandel- of fietstocht te maken. Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden, waar op dit moment dopheide prachtig in bloei staat. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. De zandhagedis vertoeft graag in het zand. Wie geluk heeft, ziet hem zonnebaden.

Met een beetje geluk zie je tijdens je wandeling een zandhagedis.

Buitencentrum en excursies

Sinds 1 juli kun je weer op pad met onze gidsen. Bekijk het activiteitenoverzicht en vergeet niet om vooraf een plek te reserveren. Ook is ons buitencentrum weer geopend en kunt u in de horeca terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of ijsje.

In het Buitencentrum kun je terecht voor informatie over het gebied en er is een winkel met allerlei leuke, natuurgerelateerde artikelen.

Wandelen met de hond

Ook met je hond ben je van harte welkom in de Schoorlse Duinen. Van 1 maart tot 1 september alleen aangelijnd, om verstoring van wild en overlast voor andere bezoekers in deze drukke tijd te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden los, onder appèl. Let op: in de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze herken je aan de borden. Meer over wandelen met de hond en leuke routes in de Schoorlse Duinen lees je in het blog van mijn collega Yvonne.

Corona-maatregelen

Het blijft belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. En volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

De Schoorlse Duinen zijn bij uitstek een plek om er echt even uit te zijn.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog