www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Sneeuwganzen op bezoek

28 september 2010 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Even een kort berichtje over enkele waarnemingen die afgelopen weekend gedaan zijn in en rond de Oostvaardersplassen. Donderdag en vrijdag waren er zeven sneeuwganzen te zien vanaf het Wigbelseiland, en de observatiehut de Zeearend. Vanaf de Praambult werden twee volwassen zeearenden gezien. De Jan van den Boschheuvel leverde drie zeearenden op, waar van in ieder geval één een vogel van circa drie jaar oud was. Waarschijnlijk zijn er nu totaal vier zeearenden in en rond de Oostvaardersplassen aanwezig. Nog steeds zijn de vossen goed te zien, en is de bronst nu, nog steeds bescheiden, toch begonnen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog