www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Geraapte geweien van edelherten uitverkocht

11 juli 2012 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

© Ruben SmitDe geweien van edelherten in de Oostvaardersplassen zijn uitverkocht. De afgelopen dagen liep de verkoop van de geraapte stangen storm. Het buitencentrum, waar de verkoop plaatsvond, was er maandag zelfs speciaal voor geopend. Vandaag ging het laatste gewei over de toonbank. In totaal kwamen zo’n 1400 mensen op de verkoop af. De volledige opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het beheer van natuurgebieden. Het geld gaat dus weer terug naar de natuur.

Mannelijke edelherten wisselen elk jaar hun gewei. Ook volgend jaar zullen we dus weer geweien rapen. Heeft u dit jaar misgegrepen? Dan heeft u volgend jaar weer de mogelijkheid om een gewei in huis te halen.

reageren

geef een reactie

 • R. van Bergen
  12 juli 2012 om 14:48

  Tja ik kan me deze actie op economische gronden voorstellen MAAR, hoe zit het met de idee om de natuur in de OVP zo veel mogelijk zijn gang te laten gaan? Nu wordt er een aanzienlijke hoeveel kalk aan het gebied onttrokken, kalk waar bijvoorbeeld de basis van de voedselketen van lopende en vliegende predatoren nu juist zou moeten proviteren, de kleine knagers.

  Ik denk dus dat er ecologische vraagtekens bij deze aktie geplaatst moeten worden. Uit promotie oogpunt kan ik me er zeker iets bij voorstellen en ook bij de mogelijkheid om zo fondsen te kunnen werven. Maar ik vrees dat het haaks staat op het beleid dat SBB zegt te willen voeren in de OVP.

  Roelf

 • Bé Wolters
  11 juli 2012 om 16:53

  Ik vin het prima dat de geweien geraapt en verkocht worden. Staatsbosbeheer moet tegenwoordig zelfstandig meer op zoek naar geld. Ik hoop dat deze verkoop zo veel heeft opgeleverd dat de plannen voor feestjes en overnachtingen in de OVP van tafel kunnen worden geveegd!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog