www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Dutch Bird Fair in de steigers

13 juli 2012 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

vogelaarHet begint er nu wel om te spannen, de voorbereidingen voor de Dutch Bird Fair die 25 en 26 augustus aanstaande in de Oostvaardersplassen gaat plaatsvinden. De voorbereidingen zijn vorig jaar al begonnen, maar nu nadert toch de climax. De voorverkoop voor dit bijzondere openlucht natuurfestival is online al gestart.

Er komt toch altijd veel kijken bij het organiseren van een evenement waar tussen de 5.000 en 10.000 mensen verwacht worden. Dit varieert van een verkeerscirculatieplan, een calamiteitenplan, excursieschema’s, roosters maken voor de inzet van vrijwilligers (waar wij er altijd nog meer van kunnen gebruiken), maar ook het regelen van prijsjes voor kinderen en zorgen dat iedereen op deze dagen goed en voldoende te eten krijgt.

Er zijn excursies, lezingen, vele kraampjes met informatie en verkoop van artikelen als kijkers, fotoapparatuur, boeken en wat al niet meer. Het gaat wat te ver om dit op dit weblog allemaal op te noemen. Daarom denk ik dat het beter is om even een kijkje te nemen op de website van het Dutch bird fair: http://www.dutchbirdfair.nl/. Hier is de meest actuele informatie te vinden. 

Gelukkig hoeft Staatsbosbeheer dit niet alleen te organiseren, maar kunnen wij dit in samenwerking doen met diverse partijen. Bijvoorbeeld Vogelbescherming, SOVON, de gemeente Lelystad, maar ook bedrijven als Camera nu en Swarovski werken hier aan mee.

Ik ben ervan overtuigd dat dit een fantastisch succes gaat worden, en de natuur in Flevoland, en de Oostvaardersplassen nog dichter bij de mensen gaat brengen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog