www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Ook ‘recreatie’

12 april 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

afval van een wietplantageIn de Oostvaardersplassen ontvangen wij jaarlijks veel mensen. Afgelopen jaar ergens tussen 400 en 500 groepen. Jammergenoeg blijkt dat er, naast deze bezoekers, ook mensen zijn die de omgeving van onze prachtige natuurgebieden anders menen te moeten gebruiken. Bijvoorbeeld als vuilnisbelt. Zie hierbij een foto van wat wij ergens in de omgeving (ik ga verder niet op de precieze locatie in) tegenkwamen. Twee grote bergen met afval van wietplantages. Dat mensen dit spul gebruiken vind ik tot daaraan toe, dat is hun eigen keuze. Maar dat wij als terreinbeheerder, in directe zin, en u als burger in indirecte zin, opgescheept worden met de kosten en alle ongemakken die dit met zich meebrengt, vind ik echt niet kunnen. Dit moest ik als boswachter echt even kwijt.

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

  • Marco
    22 april 2013 om 18:43

    De boswachter zegt: “dit moest ik even kwijt”…. het gaat over het afval wat mensen dumpen in de OVP. Tja…dat is ook niet netjes. Wat ook niet netjes is is dat het nog steeds super slecht is geregeld met de grote grazers… Lees het artikel maar een wat nu op de site staat http://www.hetedelhert.nl
    Daar vind ik raar genoeg niks van terug op deze site….het is en blijft een kansloze bedoeling en daar valt niet over te praten. “Dat moest IK even kwijt”. Dus meneer de boswachter……zet daar eens iets over op je site in plaats van al die andere flauwekul…..

    • R van Bergen
      23 april 2013 om 12:29

      Tja Marco, die jongens die gezonde wel doorvoede beesten de dood in jagen weten wel wat ze ons als rad voor de ogen moeten draaien.

      En Marco, volgens mij heb je dit blog nog nooit goed gevolgd. ook al meen ik me te herinneren dat ik je naam al wel vaker met gelijksoortige opmerkingen op dit blog ben tegen gekomen.

      Maar een mens die iets nadrukkelijk niet wil weten, die negeert dat kennelijk ten allen tijde.

      En verder gedraag je je vooral erg beschaafd naar je “gastheer”op dit blog. Als jij het allemaal “flauwekul” vindt dan staat het je toch vrij om weg te blijven, niemand die jou verplicht om je onzin hier ten toon te spreiden.

      Roelf

      Roelf

    • R van Bergen
      23 april 2013 om 12:43

      Wellicht nog een aanvulling Marco, hoewel ik vrees dat ook dat aan dovemansoren is.

      Er lijkt informatie te zijn bij de KNJV die het publiek niet mag weten. De KNJV hanteert daarvoor een Intranet, wat heeft die club te verbergen?

      Een paar maanden gelden was het Forum “Jachtforum” nog te volgen. Niet dat dat een pretje was gezien het agressieve taalgebruik naar mensen die het niet zo met de jacht hebben, maar een ieder kon daar dan ook kennis van nemen en zich een beeld vormen over de doorgaans onbeschaafde agressieve geestestoestand van het jagersvolk. Dat Forum is nu niet meer te volgen. En dat begrijp ik, je ongeremd agressief uiten over mensen die andere denkbeelden hebben is zelfs bij veel botterikken bekend als niet vrienden bevorderend. Als iemand zich, ondanks het misselijk makende taalgebruik mee wil doen op dat forum dan moet hij min of meer een ballotage ondergaan en eenmaal een weerwoord geven op wat die persoon dan onzin vindt is einde exercitie.

      Goed Marco, dit blog is een voorlichtende blog van Hans Breeveld en in principe geen platform voor anti jacht zaken. Echter omdat kennelijk sommige mensen aan de gezellige vuilspuiterij op “Jachtforum” niet genoeg hebben, moeten ze regelmatig dit blog verzieken.

      En als dat nu nog ging op een fatsoenlijke beschaafde manier, maar steeds weer kan dat duidelijk niet zonder denigrerende opmerkingen richting de Gastheer. En natuurlijk, ik schreef het hier vaker, zo ken ik ze dus die jagers en hun vriendjes, en dus zal ik niet nalaten die mentaliteit aan de kaak te stellen. Vinden jij en je vrienden dat niet leuk? Gedraag je dan eens beschaafd en houdt je bij dat wat jullie feiten noemen zonder tegelijk denigrerende opmerkingen richting het personeel van SBB en je gastheer in het bijzonder te spuien.

      Roelf

  • Gaby Makowski
    17 april 2013 om 14:48

    My note is not a reaction to the “recreatie” page – but I want to tell you, a wolf is filmed on a shooting range in Meppen/Germany just one day ago. The first wolf so far in the West. Maybe he is on his way to the Oostvaardersplassen? Is he welcome?

  • Brigiitte Brouwer
    12 april 2013 om 21:41

    Het zijn ook van die “helden” die dit dumpen..en oliedom ook nog eens.. Ik snap dat de druppel de emmer regelmatig laat overlopen. Waar doe je het allemaal voor? Voor veel, maar een enkeling kan dit zo enorm verzieken !

  • cobie&bas
    12 april 2013 om 19:21

    het zijn helaas niet alleen de kinderen ik denk dat wij toch bij de ouders moeten zijn om zulke problemen op te lossen,er bestaat ook nog zo iets als opvoeding!!!

  • Norman Graafsma
    12 april 2013 om 15:42

    Hans,

    Ik heb veel contact met collega’s van je en helaas is dit niet uniek voor jullie omgeving.
    De restanten van wietplantages en xtc-labs vind je vaak terug in de natuur.

    Ik vind het schandalig dat SBB deze kosten moeten ophoesten. Het afval komt uit de gemeenschap, laat de gemeenschap dan ook de kosten dragen (lees gemeente/provincie/rijk).

    Wat ik teven schandalig vind is dat terreinbeheerders geen duppie terug zien van de verbalen die ze uitschrijven. Ik weet dat hier over gesproken word, maar dat word al geruime tijd over gesproken.

  • josé
    12 april 2013 om 14:47

    Inderdaad Francisca dit is een algemeen probleem kinderen gooien tegenwoordig ook liever alles op de grond ipv. een vuilnisbak. Als ik met de hond buitenloop en ik zeg er wat van krijg je nog een grote mond ook, Ik raap dan demonstratief het vuil op en gooi het weg en zeg dan dat het voor hun ook een kleine moeite is.

  • Franciska
    12 april 2013 om 13:37

    Dit hoopje afval is peanuts vergeleken met wat men totaal aan afval achterlaat in de natuur. Dan doel ik op blikjes, snoeppapiertjes, plastic zakken en ga zo maar door.
    Ik neem wel eens een plastic zak mee als ik in de natuur ga wandelen, waar ik het afval wat ik onderweg tegenkom in doe. Ik kom altijd terug met een volle plastic zak. In een uurtje wandelen!
    Voor veel mensen is het teveel moeite om die paar kleine dingetjes in een afvalbak te deponeren, of even bij je te houden tot je er een tegenkomt.
    Zulke mensen mogen wat mij betreft wegblijven uit de natuurgebieden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog