www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Recreatieseizoen weer begonnen

6 mei 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Elk jaar beginnen omstreeks 1 mei in de Oostvaardersplassen weer de nodige activiteiten. Zo ook dit jaar. Voor de liefhebber zijn er weer ecokartochten op zondagen vanuit Almere, en zijn er in de weekeindes in de Oostvaarders weer vrijwilligers aanwezig die graag uitleg geven over de Oostvaardersplassen. Daarnaast starten vanuit het Buitencentrum (het vroegere bezoekerscentrum) weer wandelingen naar de Aalscholverkolonie, zijn er weer fotosafari’s, rijdt de ecokar weer en kunnen mensen zich weer opgeven voor een grote grazersrit met de bolderkar of ecokar. Iets aparts de komende tijd zijn de excursies in het kader van ‘volg de vos’. Deze worden gehouden van 19.00 tot 21.00.uur. We proberen dan om vossen te zien. Zeker nu de vossen jongen hebben is de kans op het spotten van vossen groot.

Wat nieuw is dit jaar, is het boeken. Men kan zich nu opgeven via de website van Staatsbosbeheer. Hier staat ook het volledige activiteitenaanbod vermeld.

Bovenstaande aanbod is natuurlijk pas compleet met de vermelding dat op 18 mei de zeearendwandelmarathon gelopen wordt (info op: www.peripatoo.nl) en dat op 24 en 25 augustus het vogelweekeinde van Nederland, de Birdfair weer plaatsvindt. (info op : www.dutchbirdfair.nl) Kortom, er staat weer veel op het programma, van harte welkom!

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • Silvia
  14 mei 2013 om 07:43

  Gisterenavond met eerste “zoek de vos”meegeweest. 4 vossen gespot en vele andere dieren.
  Was een geslaagde avond.

 • Gert Jan Knoet
  7 mei 2013 om 23:26

  Hans goed initiatief. Jammer dat de site zo gecompliceerd in elkaar zit. Ik ben toch wel gewnd aan dit soort zaken maar het is moeilijk vinden. Heroverweging lijkt mij zeer zinnig.

  • Janny
   12 mei 2013 om 12:38

   Dacht dat het aan mij lag,maar ben niet de enigste gelukkig, haha!

 • wilma
  6 mei 2013 om 16:27

  Leuk weer veel activiteiten. Maar mijn vraag is, is de wandelroute naar de hut de Zeearend weer open?

  • Ian
   6 mei 2013 om 17:59

   Ja, en de route naar de schollevaar is weer dicht. Jammer, want daar barst het van de blauwborsten.

  • R van Bergen
   7 mei 2013 om 19:46

   Zoe dat wel mogen van Martijn de Jonge? 🙂 (Dat van die blauwborsten natuurlijk).

   Roelf

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog