www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Te laat

6 september 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Het lijkt wel bijna een gewoonte te worden om steeds later dan dat ik het eigenlijk wil een stukje op dit weblog te schrijven. Eigenlijk laat het ook wel zien dat er hier momenteel heel veel gebeurt. Ik vertel jullie graag een paar dingen die zeker de moeite waard zijn om te weten.

Dutch Bird Fair
Zo was er kort geleden natuurlijk de Dutch Bird Fair. Een evenement waar maar één woord voor is: geslaagd. Maar liefst 6000 bezoekers, goed weer en vriendelijke mensen waren de ingrediënten voor een geslaagd evenement. Behalve de 6000 mensen, was er tenminste 1 visarend die het leuk vond om zich even boven het evenemententerrein te laten zien.

Eén van de nieuwigheden voor de bezoekers was het nog niet officieel geopende Buitencentrum dat voor deze gelegenheid alvast de deuren geopend had. Ook waren de lezingen van o.a. Nico de Haan en Ruben Smit zeer in trek. Dit niet in het minst door de beelden van de film die in september in première gaat, De Nieuwe Wildernis. Een film die een ‘must’ is om te zien. Ook voor de kinderen was er weer van alles te doen, met name het blotevoetenpad was ook bij ouderen zeer in trek.

De film De Nieuwe Wildernis
Ik heb hem al gezien. Ik mocht een voorvertoning van de film ”De Nieuwe Wildernis’ zien, de film waar elke natuurliefhebber van zal smullen. Hij laat alle ‘ins en outs’ zien van natuur in ons land, en waar dat toe kan leiden. Ik ga er niet veel over zeggen, behalve dan dat ik vind dat iedereen hem moet gaan zien. De familiefilm zet zeker aan om na te denken over natuur in ons land, over onze rol als mens en de kringloop van het leven.

Waarnemingen
Om het stukje compleet te maken, een paar bijzondere waarnemingen van vogels van de afgelopen week: een visarend, vier keer zeearenden, 150 lepelaars,…

Tot snel,
Met vriendelijke groet,
Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • stiefbeen
  6 september 2013 om 14:27

  dit zijn tenminste hele mooie positieve berichten.

 • Marij
  6 september 2013 om 13:32

  Sonja, op 26 september in de bioscoop…. !

 • Sonja
  6 september 2013 om 12:46

  wanneer kunnen we de film in de bioscoop verwachten?
  Sonja

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog