www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

100.000e bezoeker voor De Nieuwe Wildernis

4 oktober 2013 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Echt verwacht was het niet, tenminste niet in zo’n korte tijd. Dé film over de natuur in Nederland, gedraaid in de Oostvaardersplassen, heeft afgelopen week al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Ter gelegenheid daarvan onthulden de filmmakers vandaag een billboard op de filmlocatie en bedankten daarmee de dieren voor hun medewerking.

100.000 bezoekers nieuwe wildernis

Dat de natuur ook in Nederland nog zo indrukwekkend kan zijn, hadden veel mensen niet verwacht. De reacties op de film zijn vrijwel unaniem positief. Ik heb hem nu al 4 keer gezien en vind het nog steeds een prachtige inspirerende en indrukwekkende film. En gezien het feit dat hij alle keren een luid applaus kreeg, zijn veel mensen dat met mij eens. Ik ben benieuwd wat uiteindelijk het definitieve aantal bezoekers wordt, maar volgens mij wordt het een echte kaskraker die natuur in Nederland in de schijnwerpers zet.

Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • Barbera
  25 oktober 2013 om 11:34

  Het lijkt me het beste, vooral voor de goedwillende deelnemers aan de discussies, dat we niet meer reageren op de sadistische en narcistische bijdragen van Roelf ,die steeds weer aantoont niet van mensen en zeker niet van dieren te houden !
  Een psycholoog zou wellicht een verklaring kunnen geven voor zijn wel zeer afwijkend gedrag !

  • Segher Marc
   25 oktober 2013 om 16:53

   De teksten van de ondergetekende Roelf dragen weinig bij om een beter inzicht te krijgen wat er in de OVP gebeurd. Meer woorden maak ik hieraan niet vuil.

   Ik kan echter niet begrijpen hoe het mogelijk is dat één persoon 6000ha ter beschikking krijgt om zijn beweringen over hoe het landschap van Nederland er uit zag in de oertijd te bewijzen.
   Dat hij voor het slagen van dit experiment heel wat dierenleed mag veroorzaken of hoe moeten we dat anders noemen.

   Ik veronderstel dat geen enkele Nederlander terug wil naar de oertijd.
   Hoe zinvol is dit spelletje die deze wetenschapper aan het spelen is dan wel?
   Wie zal hier beter van worden?

   Kan iemand mij dat verduidelijken?

 • Sonja
  22 oktober 2013 om 11:22

  geweldige film nu helemaal een reden om eens een bezoek te brengen aan de OVP.

 • Marcel
  18 oktober 2013 om 18:29

  Kwaadaardigheden, verwijtbaar gedrag…………..Zelfs hier schaatst men het doel voorbij. Het gaat om de dieren en natuur, toch????????

 • ‘Mijn review over De Nieuwe Wildernis’
  14 oktober 2013 om 10:36

  […] menselijke aspecten en storend commentaar lekker thuis. Ondertussen zijn er in een tijd toch al 100.000 bezoekers naar de film geweest. Zegt genoeg toch? Ik ga in ieder geval De Nieuwe Wildernis binnenkort voor […]

 • R. van Bergen
  9 oktober 2013 om 14:14

  Marc Segher, nee hoor op u kan ik niet boos zijn, daarvoor debuteert u te veel domheden in één maal. En domheid is niet verwijtbaar, kwaadaardigheid wel.

  Roelf

 • R. van Bergen
  9 oktober 2013 om 11:11

  Overigens Seghers, als je iemand wilt citeren op deze wijze schrijf zijn naam dan ook goed. Rousseau is met twee ss”en.

  Roelf

  • Marc Segher
   9 oktober 2013 om 13:03

   Een kinderachtige reactie maar u hebt volkomen gelijk, Rousseau is met tweemaal s geschreven.
   Misschien wilt u dan ook in het vervolg mijn naam correct schrijven zonder s achteraan.
   Maar ik begrijp het hoor u bent een beetje boos.
   Hebt u het citaat eigenlijk wel begrepen?

 • R. van Bergen
  9 oktober 2013 om 11:08

  Marc Segers.

  Wat een gezwets. De film verhult niets en als er al sprake is van regie dan is dat omdat dieren zich niet laten regisseren, maar wel zekere gewoontes hebben van waar uit je je opnamen kunt voorbereiden. Ook het boek verhult niets en is heel duidelijk over wat er in de OVP aan de hand is. Het hier door de Groot gepromote filmpje is volkomen in elkaar gezet, geregisseerd kun je dat niet eens noemen, met aantoonbaar de bedoeling om een vertekend overdreven beeld neer te zetten. En Segher, dat is zelfs op een simpele wijze aan te tonen, er is aantoonbaar aan sterke aanwijzing dat die opgevoerde dierenarts zich onterecht voordoet als een woordvoerder van zijn beroeps vereniging, en laat ik hopen dat de man dan ook nog eens dierenarts is.

  Maar uit uw reactie denk ik te kunnen opmaken dat u de film niet hebt gezien, wellicht zelfs niet hebt willen zien en dat u het boek niet hebt gezien, wellicht niet hebt willen zien, maar wel ongefundeerd reageren.

  En wat Rousseau betreft, jawel als je kijkt naar wetenschappelijk feiten dan is zijn tekst volkomen toegeschreven op het jagers vol, die oude dode Rousseau toch.

  ( Goedkoop koketteren met andermans citaten noemen we dat).

  Roelf

 • R. van Bergen
  8 oktober 2013 om 19:15

  Vandaag het boek ontvangen: PRACHTIG.

  Roelf

  • Marc Segher
   9 oktober 2013 om 07:26

   Geachte heer van Bergen
   Wat we hier onder ogen krijgen is de persoonlijke invulling van het onderwerp door de regisseur. Op een heel precieze manier laat hij daadwerkelijk iets zien of niet zien en de film- of boekkijker ondergaat het. We krijgen dus de visie te zien van iemand anders. In hoeverre deze visie gestuurd is door derden die bepaalde bedoelingen hebben kan de film- of boekkijker niet achterhalen. Het gevaar bestaat dus dat heel veel mensen die de film of het boek gaan bekijken gewoon zonder nadenken deze visie gaan overnemen. In dit geval een OVP waar alles vlot verloopt en waar de natuur gewoon zijn ding doet. Dit heeft tot gevolg dat duizenden mensen bedwelmd door de schoonheid van de film naar beeld en muziek de bioscoop zullen verlaten zonder zichzelf vragen te stellen. De onbekende derden kunnen er alleen maar wel bij varen. Ze hebben hun slag thuis gehaald. De boodschap is dat we alert moeten blijven bij het bekijken van zulke films en boeken.

   ‘De natuur bedriegt ons nooit: wij zijn het altijd zelf die ons bedriegen.’ schreef Jean Jacques Rouseau

 • D.van Dierenvriend
  4 oktober 2013 om 20:17

  Gelukkig heeft De nieuwe Wildernix ook al 12500 bezoekers gehad.

  • Conny
   6 oktober 2013 om 14:30

   Vind ik leuk 🙂

  • R. van Bergen
   6 oktober 2013 om 16:06

   Daar heb ik vast een bijdrage aan geleverd, door mijn kritische noten, zeker wat betreft de zogenaamde woordvoerder van de beroeps vereniging van Dierenartsen betreft die een totaal ander beeld schetst dan wat het officiele standpunt van de vereniging is, op veel plekken wereldkundig te maken. Ander maal in het juiste licht gezet is het ook goede anti reklame voor de jacht. En daar hoef je haast niets voor te doen, dat kunnen die jongens en meisjes allemaal zelf.

   Roelf

  • D.van Dierenvriend
   6 oktober 2013 om 16:59

   Bij deze bedankt voor de bijdrage.
   De teller staat nu op 14.593 toch een mooie kijkdichtheid naar de werkelijkheid.

 • stiefbeen
  4 oktober 2013 om 17:59

  Ja van harte gefeliciteerd ,ik ben het wel een beetje met Sonja eens natuurlijk kan en mag je niet alles voor jezelf houden maar ook ik wacht tot de drukte een beetje geluwd is,

 • Sonja
  4 oktober 2013 om 15:32

  Gefeliciteerd met dit resultaat, ik ga hem zeker ook zien. Beetje jammer is , vind ik, dat het gedaan is met de rust in dit prachtige gebied. Ik kwam er graag met mijn inmiddels volwassen kinderen en je kon heel goed alles zien . We werden altijd wel weer verrast door nieuwe waarnemingen. Nu zijn er in een weekend meer dan 1000 bezoekers per dag. Ik wacht wel tot de rust is weergekeerd.

  • Segher Marc
   6 oktober 2013 om 10:01

   Van waar komen al deze mensen? Als ik mij niet vergis was Nederland een van de eersten om het te hebben over de ecologische voetafdruk. De verplaatsingen naar OVP en de verstoringen van de rust daar gaan die voetafdruk alleen maar verzwaren.

  • R. van Bergen
   9 oktober 2013 om 10:56

   Ik denk dat je het niet hebt begrepen Segher. Die mensen zijn naar de bioskoop geweest om een film over de OVP te zien.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog