www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Hulp gezocht!

12 september 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

boswachter Hans Breeveld in OostvaardersplassenDe Oostvaardersplassen is een gebied dat veel aandacht krijgt. Mensen willen van alles weten, zeker na het verschijnen van de film “De Nieuwe Wildernis”, en graag ook van alles zien. Jaarlijks wordt er al heel veel georganiseerd door Staatsbosbeheer. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen bij de  Oostvaardersplassen, en bij de natuur in Nederland, betrekken. Dit wordt voor een groot deel gedaan door zeer gedreven en gemotiveerde mensen die zich als vrijwilliger bij ons hebben aangemeld. Maar met de toegenomen vraag vanuit het publiek is het niet mogelijk om met hetzelfde aantal mensen dit te blijven doen.

En niet alleen de vraag naar excursies en rondleidingen is toegenomen, ook de behoefte aan extra ondersteuning bij het Buitencentrum is met de extra belangstelling groot. Daarnaast zoeken wij hulp van mensen die kennis van vogels, planten enzovoort hebben. Daarnaast is er ook behoefte aan mensen die ‘de handen uit de mouwen’ willen steken. Mensen die willen helpen bij het onderhoud van de voorzieningen. Kortom, er is veel te doen binnen de Oostvaardersplassen, en voor iedereen wel wat. Lijkt dit je wat, kijk dan voor de vacatures op staatsbosbeheer.nl.

Met vriendelijke groet,
Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • R.van Bergen
  19 september 2014 om 10:39

  Dit kom ik juist tegen: Laat ik hopen dat dit type vernielers, die alles ondergeschikt maken aan het “verdien model” Nooit ook maar enige kans krijgen om zo de OVP te verzieken. Ook de OVP moet naar de knoppen. Er zijn figuren zonder geweten, maar met een duidelijk heel goed gevoel waar wat te halen valt, ongeacht de gevolgen die hun blijk op de OVP hebben laten vallen: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/plan-voor-safarihotels-oostvaardersplassen

  • Paul Simia
   19 september 2014 om 12:14

   Wie heeft er ooit bedacht dat koeien en paarden en herten onderdeel zijn van de natuur. Een veearts zou elk dier maandelijks moeten nakijken. En boswachters moeten ieder minstens eens per uur een rondje maken door het gebied. Het is echt te zot voor woorden dit. Nu willen ze ook nog dat Staatsbosbeheer geld gaat verdienen. Waar halen zit vandaan?
   Het is waanzin dat Staatsbosbeheer geld nodig heeft. Roelf, zeg er wat van!

 • Martijn de Jonge
  16 september 2014 om 13:46

  Hi Josephine, ondanks het winterse afschot van herten (200-500 exx.) houden de zeearenden meer van warm vlees zoals gans of eend. Het aaseten van zeearenden in Nederland wordt zwaar overschat, mogelijke redenen? Kom er maar in Roelf!

  • R.van Bergen
   16 september 2014 om 14:02

   Ik zou niet weten waarom Martijn. Dat je moeite hebt met lezen en begrijpen van wat ik schrijf is mij volkomen duidelijk, anderen hebben dat niet. Ik zie geen enkele aanleiding om hierop te regeren op inhoud.

 • Josephine
  16 september 2014 om 11:51

  Het aantal zeearenden neemt toe. Er zijn “dierenliefhebbers”, die daar enthousiast over zijn !
  De komende winter kunnen deze arenden wellicht weer genieten van een onrustbarende overvloed aan “aas”.

 • Willy Hoekman
  13 september 2014 om 15:21

  Helaas ook te oud hiervoor

 • R.van Bergen
  13 september 2014 om 15:05

  Zelfde reactie als die van Cobie en Bas. 😉 Roelf

 • cobie en bas
  12 september 2014 om 17:04

  Het is z,on prachtig gebied dat zal best wel lukken,was ik een paar jaar jonger dan wist ik het wel.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog