www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Gezocht en gevonden: vrijwilligers

31 oktober 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

blog-hans-BronstAfgelopen dinsdagavond hadden wij in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg een informatieavond voor mensen die reageerden op een eerder gedane oproep. We vroegen mensen die zich betrokken voelen bij de natuur en in het bijzonder de Oostvaardersplassen, en die zich hiervoor als vrijwilliger in willen zetten.

Nu is het als natuurbeschermingsorganisatie niet altijd makkelijk om mensen als vrijwilliger te krijgen. Voor de Oostvaardersplassen hebben wij de laatste paar jaar een groep vrijwilligers die zeer betrokken is, maar ook daar zit natuurlijk verloop in. Mensen stoppen bijvoorbeeld vanwege hun gezondheid, vinden werk (en dat is natuurlijk heel fijn voor ze!). Er kwamen maar liefst 17 personen naar deze avond. Met veel van deze mensen zullen we  gesprekken gaan voeren. Zij zullen dan zoveel mogelijk opgeleid en begeleid worden en dan het team van de Oostvaardersplassen komen versterken.

Ik moet zeggen, een resultaat boven mijn verwachting. De Oostvaardersplassen spreken blijkbaar veel mensen aan. Je betrokkenheid omzetten in vrijwilliger worden, dat laat wat mij betreft zien dat mensen zich graag willen inzetten voor dit fantastische gebied. Dus, als je volgend jaar bij ons op excursie komt, een wandeling maakt of op het Buitencentrum informatie komt vragen, is er een goede kans dat er één van onze kersverse medewerkers te te woord staat.

Vrijwilligers! Van harte welkom in de Oostvaardersplassen en bij Staatsbosbeheer.

groet,
Hans Breeveld

Hans Breeveld, boswachter van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog