www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Ga met je kabouters naar de kabouters!

29 april 2015 Staatsbosbeheer in Oostvaardersplassen

Geloof het of niet, maar in het Oostvaardersveld hebben we sporen gevonden van kabouters. Daarom nodigen we jullie tijdens de landelijke Kabouterweek uit om met je (klein)kinderen midden in de natuur op zoek te gaan naar die kaboutersporen. Dat is niet alleen erg leuk, maar nog leerzaam ook!

Paddenstoelen en grassprietjes
De Kabouterweek loopt van 2 tot en met 10 mei en valt precies in de meivakantie. Een perfect moment om je kinderen te trakteren op een leuk en leerzaam uitje naar het Kabouterbos van het Oostvaardersveld. Daarom hebben we in het Oostvaardersveld speciale routes uitgestippeld waar je met de kleintjes kunt zoeken naar kaboutersporen. En dat is een kwestie van goed opletten, want paddenstoelen met rood-met-witte-stippen, kleine voetsporen en platgetrapte grassprietjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van kabouters…

Zoeken in rood en groen
kabouterDe speurders krijgen vooraf een rode puntmuts van ons, een knapzak en roodgeschminkte wangen. Aan het einde van het pad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze als aandenken een mooi speldje.

Schat in het Oostvaardersveld
In de Kabouterweek is de speurtocht in het Oostvaardersveld trouwens nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er een schat is verstopt langs de kabouterpaden. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een toepasselijke verrassing.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de Kabouterweek in het Oostvaardersveld of wil je weten waar je nog meer naar kabouters kunt speuren? Kijk dan op www.kabouterweek.nl.
Hopelijk tot volgende week!

Vriendelijke groet,
Ciska van Wijk
Buitencentrum Oostvaardersplassen

 

reageren

geef een reactie

 • Dick Brulstra
  29 april 2015 om 22:49

  Leuk voor de kinderen en zo toepasselijk want ik kan mij voorstellen dat SBB ook heilig in kabouters gelooft.
  Zij gelooft immers ook dat de Oostvaarderplassen een “natuurlijke” afspiegeling is van de werkelijkheid.
  Iedereen die niet in kabouters gelooft ziet dat het de crepeerfabriek van Flevoland is.
  Sporen genoeg van dit publieke geheim.
  Krijgen de kinderen een botje mee of een zak met vellen?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog