www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Twee jonge zeearenden in de Oostvaardersplassen geringd

22 mei 2015 staatsbosbeheer1 in Oostvaardersplassen

Ook dit jaar is het zeearendpaar succesvol. De zeearenden in de Oostvaardersplassen hebben dit jaar twee jongen gekregen. Vanmorgen is een klein groepje collega’s dwars door het moeras getrokken om de jonge vogels te ringen.

Jonge zeearenden geringd in de Oostvaardersplassen (2015)

We hadden het vermoeden dat er dit jaar twee jongen in het nest zitten. Vorig jaar waren er maar liefst drie jongen, dat was een nieuw record. Na een zware tocht, waarbij de conditie van de collega’s danig op de proef is gesteld, bleek dat er inderdaad 2 jonge vogels in het nest zijn. Het ringen verliep zonder problemen. Al begreep ik wel van mijn collega dat één van de jonge vogels een erg scherpe snavel heeft waarmee hij flink van zich afbeet. Zo snel mogelijk zijn ze weer vertrokken uit het moeras. Het is belangrijk om  vogels te ringen zodat we meer leren over de verspreiding van de vogels en de populatie-ontwikkeling. Zodra de gegevens zijn verwerkt zal ik wat meer informatie delen over deze fantastische vogels.

Fijn weekend!

Hans Breeveld

Hans Breeveld, boswachter van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen

 

 

reageren

geef een reactie

 • Lies Kassies
  26 mei 2015 om 11:06

  Prachtig deze jonge zeearenden!

 • Erica Hennekes
  25 mei 2015 om 17:48

  Mooie foto, met de zeearenden gaat het gelukkig nog steeds goed. Het lijkt wel of het landschap steeds kaler wordt en ze in de laatste hoge boom nestelen. Is die boom nog levend en gezond, of is die al enigszins gestut tegen omwaaien?

 • gefeliciteerd hans
  22 mei 2015 om 19:19

  gefeliciteert

 • Young sea eagles ringed | Dear Kitty. Some blog
  22 mei 2015 om 16:43

  […] Hans Breeveld reports that today, in Oostvaardersplassen nature reserve in the Netherlands, two young sea eagles have […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog