www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Eerste edelhert vindt Oostvaardersveld

18 februari 2016 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Een maand geleden is de tunnel onder de spoorbaan tussen de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersveld geopend. Al eerder konden wandelaars gebruik maken van deze onderdoorgang, met de definitieve opening van de tunnel kunnen nu ook edelherten vanuit de Oostvaardersplassen het Oostvaardersveld bereiken. Bij de tunnel is een camera opgehangen die een goed beeld geeft op het gebruik van de tunnel. Bij het uitlezen van de camera van de week bleek dat het eerste edelhert is gefilmd toen het er door heen liep.

hert tunnel

Het laat goed zien hoe flexibel de natuur is en hoe dieren in staat zijn om nieuwe gebieden te ontdekken en te bevolken. Het hert wat gefilmd werd was een jong dier, waarvan het geslacht niet te zien was. Voor mensen is dat natuurlijk ook prachtig. Straks kun je tijdens een wandeling edelherten tegenkomen in het Oostvaardersveld, en een ontmoeting met een wild dier is en blijft een belevenis om niet te vergeten.

Vriendelijke groet,
Hans Breeveld

reageren

geef een reactie

 • HAASTEREN VAN GORSEL
  9 september 2018 om 16:42

  eerlijk gezegd ,zou ik ook door de tunnel gaan ,konden alle grazers die tunnel maar vinden naar meer vrijheid en groen gras,i p v giftige planten te eten en kleverige klissen,waar ze vol mee zitten .ze kunnen de haren niet eens meer gebruiken om de vliegen weg te waaien.

 • Dutch red deer discover wildlife tunnel | Dear Kitty. Some blog
  18 februari 2016 om 18:53

  […] See also here. […]

 • piet voorhaar
  18 februari 2016 om 17:03

  beste hans
  verhaal kan niet beter nu nog een gewiedrager er bij en het nieuwe tornooiveld is geboren.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog