www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Buiten dierenkaartjes verzamelen op je smartphone

24 juni 2016 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen
dierenplaatjes sparen

Gamebedrijf Perfect Earth lanceert vandaag de gratis app Perfect Earth Animals, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Met de app kunnen digitale dierenkaarten verzameld worden op mooie plekken in natuurgebieden. Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met de app om kinderen en hun ouders te stimuleren om leuke activiteiten te ondernemen in de natuur. Het voegt bovendien een activiteit toe voor bezoekers van de acht Buitencentra van Staatsbosbeheer. Eén van de doelen van de centra is om op een eigentijdse wijze kinderen te interesseren voor de natuur.

Hoe werkt het?
Perfect Earth Animals heeft een toegankelijke structuur. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar zich de meest dichtbij zijnde dierenkaarten bevinden. Komt een speler binnen 50 meter van een dergelijke locatie, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Via de dierenkaarten ontdekken de spelers de kenmerken en leefomgeving van de betreffende dieren. Het doel van het spel is om de collectie compleet te krijgen.

Nieuwe natuurbeleving
Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. We denken dat de app een goede motivatie kan zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Voor het eind van de zomer zullen op rond 10.000 locaties in de Nederlandse natuur dierenkaarten geplaatst zijn. Na de zomer zal de app worden uitgerold in andere Europese landen, Brazilië en de VS. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Heb je vragen over het gebruik van de app? Loop dan het buitencentrum Oostvaardersplassen binnen. We helpen graag!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog