www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Festival Rolling Nature: Een event voor jong en oud

9 mei 2017 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op zondag 14 mei vindt de eerste editie plaats van ‘Festival Rolling Nature’: Ontdek de Oostvaardersplassen. Het festival is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Het is bestemd voor Almeerders (en niet-Almeerders) van alle leeftijden die iets met natuur, buiten zijn, avontuur en dieren hebben. Van ouders met kinderen, tot rustzoekers, dierenliefhebbers, buitensporters, wandelaars en fietsers. Festival Rolling Nature is te bezoeken vanaf 12.00 uur bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. De toegang is gratis.

Ontdek de Oostvaardersplassen
Het natuurfestival is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals en laat op interactieve en verrassende wijze zien wat de Oostvaardersplassen allemaal te bieden hebben. Niet alleen de huidige situatie aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen wordt belicht, maar ook de toekomstplannen voor dit gebied worden gedeeld met de bezoekers. Zo gaat het gehele Oostvaardersplassengebied bijvoorbeeld deel uitmaken van het nog op te richten Nationaal Park Nieuw Land. Een groot uniek natuurgebied binnen Nederland én Europa.

Veelzijdige activiteiten
Festival Rolling Nature staat in het teken van verbazen, ontdekken en zelf doen. Als bezoeker kunt u op moederdag 14 mei aan de slag met maar liefst dertig zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kunt u op mini-excursie door het Kotterbos met de Ekokarren onder leiding natuurgidsen van Staatsbosbeheer en op avontuur met de natuurdetective bij de Stad en Natuur bus! Verder zijn er verschillende informatie-, educatie- en doe-stands, kunt u de mountainbikeroute uitproberen en de nieuwste camera’s en verrekijkers testen in de praktijk. U gaat een beetje op safari in eigen land en staat met wat geluk oog in oog met de edelherten en diverse vogelsoorten! Wie trek krijgt van al die activiteiten kan terecht in Gasterij Oostvaarders én het extra buitenterras.

Fietsers en wandelaars zijn sneller
Bezoekers die op de fiets of te voet komen hebben een klein streepje voor bij Festival Rolling Nature. Zij kunnen namelijk naast de deur uitstappen en parkeren. Komt u met de auto? Geen probleem. Houdt er s.v.p. wel rekening mee dat de parkeerruimte bij het Natuurbelevingcentrum beperkt is en u wordt doorverwezen naar een andere parkeerlocatie. Via een fraaie wandeling bereikt u vervolgens alsnog het Natuurbelevingcentrum. Ook is er de mogelijkheid om met de Ekokarren van Staatsbosbeheer vervoerd te worden.

Evenement met toekomst
Festival Rolling Nature moet een jaarlijks terugkerend natuurevenement worden dat de ontwikkelingen en mogelijkheden van de Oostvaardersplassen laat zien. Meer informatie vindt u op www.stadennatuur.nl

reageren

geef een reactie

  • Brigitte
    9 mei 2017 om 14:24

    Hoe is de voorziening van gehandicapten parkeerplaatsen?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog