www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Groenhorst Almere vmbo deed mee aan internationale Skype conferentie

25 mei 2017 Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Leerlingen van het Groenhorst Almere vmbo hielden een internationale Skype conferentie over de internationale Vogeltrekdag. Hierbij het verslag van hun activiteiten van afgelopen week.

Leerlingen uit 2vH gingen in het kader van de internationale Vogeltrekdag op 9 mei op excursie naar het mooie gebied de Oostvaardersplassen. De volgende dag organiseerde zij een internationale Skype conferentie met basisschoolleerlingen uit Zweden en Spanje over de jaarlijkse vogeltrek. Dit gesprek werd volledig in het Engels gevoerd!

Kijken naar trekvogels
In het kader van de internationale Vogeltrekdag is klas 2vH op 9 mei op excursie gegaan naar de Oostvaardersplassen. In dit mooie gebied gingen de leerlingen onder begeleiding van ervaren vogelaars kijken naar de trekvogels die er op dat moment te vinden waren. Dit leverde mooie plaatjes op!

 Internationale Skype conferentie
De volgende dag heeft de klas een Skype conferentie gehad met basisschoolleerlingen uit Spanje en Zweden, die in hun omgeving soortgelijke activiteiten hadden gedaan en met dhr. Oostrom, werkzaam bij Wildfowl & Wetlands Trust. De conferentie ging over de jaarlijkse grote vogeltrek en de problemen die de vogels ondervinden tijdens het afleggen van deze trek. Ook werden gegevens uitgewisseld over de vogelsoorten die waren waargenomen.

After movie trekvogels Oostvaardersplassen
Het filmpje dat door leerlingen is gemaakt in de Oostvaardersplassen zal worden geüpload naar de internationale site: http://www.worldmigratorybirdday.org/.
Het  beloofde filmpje is nu dan ook eindelijk beschikbaar gekomen.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog