www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Tot ziens Oostvaardersplassen!

29 mei 2017 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen

Na ongeveer 7 jaar gewerkt te hebben in dit prachtige gebied heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Per 1 juni 2017 zal ik aan de slag gaan als boswachter op het Waddeneiland Vlieland. Van jongs af aan heb ik al veel met de Wadden en vooral Vlieland vind ik erg mooi! Aankomend september is het precies 10 jaar geleden dat hier ik als leerling boswachter bij Staatsbosbeheer ben begonnen. Toen heb ik één jaar op de Wadden gewerkt. Na een half jaar Vlieland ook nog een half jaar Terschelling. Vanaf dat moment kwam ik elk jaar wel een keer op Vlieland voor een korte vakantie en de laatste jaren om te helpen bij het festival ‘Into the Great Wide Open’.

Een aantal maanden geleden kwam er een vacature voor een boswachter op Vlieland. Een mooie baan, ik wilde voor mezelf uitzoeken of mijn toekomst op het Waddeneiland ligt. Ik heb een brief geschreven en werd uitgenodigd voor een gesprek. Een aantal dagen later werd ik gebeld met de vraag of ik daar de nieuwe collega boswachter wilde worden. Zoals jullie hebben kunnen lezen ga ik deze uitdaging dus aan.

Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen heeft een bijzondere plek in mijn hart, en dat zal ook altijd zo blijven. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en heel veel geleerd. Een geweldig team van collega’s waar ik met veel plezier mee heb samengewerkt. Het volgend van natuurlijke processen en dynamiek spreken mij erg aan. Daar hebben de Oostvaardersplassen en de Wadden zeker overeenkomsten. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt in de Oostvaardersplassen. Het ringen van de zeearend is wel een van mijn favoriete momenten. Dit vond ik elke keer weer erg indrukwekkend. Maar ook het bezoek van Floortje Dessing was erg speciaal. En de herinrichting van het Oostvaardersveld was een erg mooi project met een mooi eindresultaat waar veel mensen van genieten, daar doe je het voor. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie momenten, te veel om op te schrijven!

Ik heb afgelopen week een fantastisch afscheid gehad, met dank aan alle mensen waar ik de afgelopen jaren veel mee heb samengewerkt. Mooie cadeaus die me herinneren aan de prachtige tijd in de Oostvaardersplassen. Een afscheid wat veel indruk op me heeft gemaakt en een mooie afsluiting van mijn baan als boswachter op deze plek.

Voor alle volgers van dit weblog, bedankt voor jullie interesse in de Oostvaardersplassen. Met veel plezier schreef ik zo af en toe een bericht om jullie op de hoogte te houden. Ik zou zeggen: blijf het volgen en mijn collega’s zullen jullie blijven informeren. Het ga jullie goed en neem eens een kijkje op het weblog van Vlieland en uiteraard kunnen jullie me blijven volgen op twitter via @Bosw8erBertwin.

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,
Boswachter Bertwin Bergman

reageren

geef een reactie

 • Frank van Andel
  31 mei 2017 om 22:35

  Ik heb je vanmorgen nog even gedag gezegd toen je bezig was met het houtsnijwerk… Nogmaals heel veel succes en plezier in je nieuwe baan. Kom af en toe nog eens terug (op stage of zo) in de OVP. 🙂

 • Jolanda Winters
  30 mei 2017 om 14:54

  Hoi Bertwin. Wat een mooie nieuwe uitdaging op een superplek. Heel veel succes en vooral ook plezier in je nieuwe baan. In de Oostvaardersplassen zullen we je missen!

 • Vivian
  29 mei 2017 om 23:29

  Geweldig! Die nieuwe uitdaging ga je aan, je sluit de deur hier, maar zet die naar een uitdagende toekomst wagenwijd open.
  Je moet soms iets achter laten om vooruit te gaan.
  Heel veel plezier in je nieuwe baan.
  Maak er wat moois van samen met Samantha en tot snel.
  Groetjes Vivian

 • Anke Bruin
  29 mei 2017 om 16:33

  HET MAG DUIDELIJK ZIJN BERTWIN ( EN SAMANTHA)
  WIJ ZIJN BLIJ MET JULLIE KOMST NAAR VLIELAND!

 • Joep Prein
  29 mei 2017 om 15:44

  Beste Bertwin,
  Ik wens jou heel veel succes op Vlieland.
  Bedankt voor de samenwerking en hoop dat je met net zoveel plezier werkt in het hoge noorden.
  Bedankt voor alles en groeten van Joep

 • Johan Pol
  29 mei 2017 om 15:43

  Bertwin veel plezier daar en geniet van de mooie natuur aldaar.
  Dank voor je geocaching support en hopelijk gaat dat nu gewoon verder op de manier dat jij daar tegenover stond.

 • Eric Molenveld
  29 mei 2017 om 15:10

  Bertwin, ik wens je heel veel succes toe op Vlieland. Je hebt met je enthousiasme in de OVP heel wat mooie sporen nagelaten, zeker in het prachtige Oostvaardersveld. Dank voor alles.

  Groet van Eric

 • Hans Hegeman
  29 mei 2017 om 15:07

  Nogmaals veel succes met jouw volgende stap in je loopbaan bij SBB op het mooie Waddeneiland Vlieland. Aangezien mijn vrouw en ik al heel veel jaren op Terschelling verblijven en soms een dagje een overtocht maken richting Vlieland komen wij elkaar misschien nog wel tegen.

 • Mariet Hefting
  29 mei 2017 om 15:03

  Beste Bertwin,
  Veel succes in Vlieland en dank voor je enthousiaste bijdrage aan de bolderkar excursie voor de studenten van de Universiteit Utrecht. groet Mariet

 • hc de ruiter
  29 mei 2017 om 14:48

  veel succes met je nieuwe baan

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog