www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelfestival Oostvaardersplassen 2017. Het festival voor vogel- en natuurliefhebbers!

8 september 2017 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Baardmannetjes in riethalmen. Bearded tits in reed beds marshland. Ruben Smit Digital Image Archive

Kom op zondag 17 september naar het Vogelfestival in de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Het gratis festival voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Programma Vogelfestival 2017
Het Vogelfestival is de plek voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo leer je tijdens diverse lezingen (van onder andere Boswachter Arjan Postma) alles over trekvogels en hoe je deze het beste kunt fotograferen met je telescoop (digiscoping). Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuur- educatie. Ook lokale verengingen als KNNV en Vogelwacht Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur in Flevoland.
Klaar met de theorie? Ga dan mee op (wandel)excursie de Oostvaardersplassen in en bezoek de Schollevaarhut bemand door ervaren vogelaars.

Speciaal programma voor jonge natuurliefhebbers
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Creatieve, handige kinderen kunnen hun eigen vogelkastje maken of van stukken hout een uil timmeren. In de voelboom raad je wat er zoal te vinden is in de natuur. En de echte kenners mogen in het sporenspel raden welke sporen de dieren hebben achtergelaten.
Uiteraard is het buitencentrum geopend. De medewerkers vertellen graag meer over dit bekende natuurgebied. In het restaurant is er de mogelijkheid voor een lunch of kop koffie met iets erbij.

Klik voor het volledige programma op Vogelfestival 2017

Tot de 17e!

Vriendelijke groet,

Hans-Erik Kuypers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog