www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

2017 door de ogen van onze bezoekers

31 december 2017 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Het einde van 2017 is alweer aangebroken. Voor mij een bijzonder jaar, waarin ik als boswachter aan de slag mocht gaan in de Oostvaardersplassen. Nieuwe collega's, bijzondere ervaringen en ontmoetingen, schitterende natuur en goede gesprekken met bezoekers. Maar niet alleen ik ben onder de indruk van de flora en fauna in het gebied.

Ik vroeg onze bezoekers om hun mooiste beelden en bijzonderste ontmoetingen te delen. En dat deden ze. Wat een gave beelden en verhalen kregen we binnen. Bedankt voor het delen! Hieronder een kleine greep uit de vele reacties. De komende tijd zullen we deze en andere ingezonden foto’s en verhalen ook op onze Facebook-pagina delen.

‘Mooi was mijn ontmoeting met de baardmannetjes in januari.’ – René Vos
‘Deze vos voelde zich betrapt toen ik hem fotografeerde met zijn prooi, nabij Observatiehut Wigbels Eiland.’ – Dennis Hilligers
’18 december , de driehoek was nog net open en de kudde paarden zat aan de ingang…’ – Ilse Cardoen
‘Voor mij waren erg nieuwsgierige runderen het hoogtepunt. Waar ze normaal gesproken op de loop gaan waren ze voor de verandering eens nieuwsgierig en erg rustig, zo rustig dat we het zelfs aandurfden om uit te stappen en plat op de grond te gaan liggen voor de mooiere laag standpunt foto’ – Bo Wiefan
‘Veel mooie momenten meegemaakt. Waanzinnig mooie zonsondergangen, de paarden, de herten, de vele soorten vogels. Ik kies voor deze als 1 van de hoogtepunten van dit jaar. Eerst even samen met mama uitkijken voor we een deel van het Oostvaardersveld gaan oversteken.’ – Alida Zwerver
‘Voordat je het weet is het donker en veranderd de Oostvaardersplassen zo in een creepy gebied wat in een horrorfilm past ….snel doorstappen naar de uitgang. Maar zo mooi die weerschijn van die wolken in het water.’ – Flora Lensing
‘We zijn voor het laatst in oktober geweest en wederom genoten van de prachtige natuur. Deze foto is van oktober ik heb daarvoor gekozen omdat het zo mooi is om te zien dat de natuur een andere wending gaat krijgen en we richting de winter gaan.’ – Rika Hooijkaas
‘Afgelopen maanden verschillende mooie dingen mee gemaakt in het #oostvaardersbos. Van in de dikke mist tot met een mooi zonnetje maar deze toen in de sneeuw is en blijft gewoon heel mooi.’ – Danny Laponder
‘Op zaterdag 9 september zaten we in de Poelruiter toen er plots een Visarend vlak voor de hut uit de lucht komt vallen en het ging zo snel dat de camera hem net niet scherp kon stellen in zijn vlucht naar boven.’ – Wim Brink
‘Dit was voor mij toch wel een van de mooiste momenten. Hoe vaak maak je dit nou mee?!’ – Jannie Simons
Foto: Stefanie van Kleeff
‘Ik weet nog dat ik omsingeld werd door een kudde paarden in de driehoek afgelopen voorjaar, waarbij het enige wat ik kon doen was om doodstil op het bankje gaan zitten. De kudde liep aan 2 kanten langs me en hielden me scherp in de gaten.’ – Jurgen van Vliet
‘Uitkijkpunt Het Stort. Een heerlijke plek om even uit te rusten en te genieten van het mooie uitzicht. April 2017.’ – Margreet Philips
reageren

geef een reactie

  • Tiny
    7 augustus 2018 om 21:58

    Wat een mooie en bijzondere foto’s, dit was echt even genieten en altijd nog even terug te kijken. De vos was ook heel mooi. We zijn hem wel een keet tegen gekomen het afgelopen jaar.

  • wim brink
    31 december 2017 om 16:10

    wat een prachtige foto’s allemaal en we hebben weer 12 maanden voor de boeg om weer mooie foto’s te maken

  • Hans Hegeman
    31 december 2017 om 10:46

    Prachtige natuur in de OVP nog

  • Joep Prein
    31 december 2017 om 09:01

    Geweldig vooral de foto met de ijsvogels, Wat een toeval.
    Prettige jaarwisseling en een heel gezond en bijzonder 2018.
    Joep Prein

  • Lammert wierstra
    31 december 2017 om 08:39

    Mooie collage. Om trots op te zijn als vrijwilliger en als ondersteuner van de beroepskrachten van SBB Oostvaardersplassen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog