www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Konikveulen terug in uiterwaarden Weurt

9 november 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Het konikveulen dat op 2 november j.l. verhuisde uit het Oostvaardersveld loopt weer in het natuurgebied in de uiterwaarden bij Weurt.

Vorige week vrijdag is één van de oudere merries uit de kudde in het Oostvaardersveld met haar veulen verplaatst naar een merriekudde van Free Nature in een natuurgebied in de uiterwaarden van Weurt. Omdat het veulen na de dood van haar moeder wat onrustig werd, is ze, samen met een van de andere merries en haar veulen, tijdelijk uit de kudde gehaald en overgebracht naar een andere plek (zie blogbericht van 2 nov, incl. updates)

Vandaag einde dag zijn beide veulens en de merrie door Free Nature weer teruggebracht naar de uiterwaarden bij Weurt. Ze gingen in alle rust op zoek gegaan naar de rest van de kudde. Het konikveulen uit het Oostvaardersveld volgde de merrie daarbij trouw. We hebben er alle vertrouwen dat ze hier samen weer hun plek vinden.

Heb je vragen of opmerkingen over dit blog, stuur dan een e-mail naar de boswachters. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog