www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wandelgebied de Driehoek en deel Kotterbos gesloten voor publiek

10 december 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Het actieve afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen is begonnen. Provinciale Staten van Flevoland heeft in juli 2018 ingestemd met nieuw beleid voor natuurgebied de
Oostvaardersplassen.

Dat betekent dat het aantal edelherten in het gebied terug zal worden gebracht naar 490. Daarnaast voeren we ook het gebruikelijke, inmiddels aangescherpte ‘vroeg reactief beheer’ uit. Meer hierover lees je in het nieuwsbericht op www.staatsbosbeheer.nl.

Ook wordt het aantal konikpaarden verlaagd. Een deel wordt gevangen met behulp van een vangweide en een vangkraal. Ze worden aan het eind van de winter in andere natuurgebieden geplaatst. De Heckrunderen worden ongemoeid gelaten.

Het verlagen van het aantal grazers en het vroeg reactief beheer betekenen dat de winterafsluiting van een aantal gebieden vroeger zal zijn dan voorgaande jaren. Wandelgebied De Driehoek en een deel van het Kotterbos blijven vanaf vandaag gesloten voor publiek. Het Oostvaardersbos blijft vooralsnog open.

Waar kan ik wandelen? 
Het Oostvaardersveld blijft de gehele periode gewoon toegankelijk voor wandelaars. Ook het pad naar vogelkijkhut de Schollevaar blijft het grootste deel van deze periode open. Het kan zijn dat dit pad incidenteel dicht is. Als het hek gesloten en vindt daar op dat moment afschot plaats. Wanneer de hekken open staan, bent u van harte welkom op de op het pad naar vogelkijkhut de Schollevaar. Wandelgebied de Driehoek is afgesloten voor publiek.

Een deel van Kotterbos blijft de hele periode gewoon toegankelijk voor wandelaars, net zoals voorgaande jaren. Het deel vanaf de Natuurboulevard tot aan de Buitenring blijft open. Vanaf de Natuurboulevard richting Lelystad is het Kotterbos gesloten voor publiek.

 

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog