www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Konikpaarden Oostvaardersplassen in vangweide

6 maart 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Vanmorgen vroeg stond een kudde van circa 185 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen in de vangweide. Met de collega’s zijn we meteen richting vangweide gegaan en hebben deze afgesloten terwijl de groep rustig stond te grazen.

Met het insluiten van de dieren in de vangweide van 55 hectare zijn we een stap verder in de opgave om 160 paarden uit te plaatsen vanuit de Oostvaardersplassen. Vanuit de weide worden de paarden de komende tijd overgebracht naar de vangkraal. Daar worden ze gechipt, geregistreerd en veterinair gekeurd. Zo zijn ze voorbereid op transport naar andere natuurgebieden. Zodra de locaties definitief bekend zijn gaan we dit uiteraard bekend maken. Hoogdrachtige merries en veulens onder de zes weken gaan niet op transport. Zij blijven in de vangweide staan totdat ze op transport kunnen. De paarden in de vangweide worden bijgevoerd en er is water beschikbaar. Houd dit boswachtersblog in de gaten voor nieuwe informatie.

Meer informatie

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Stuur dan een e-mail naar de boswachters van de Oostvaardersplassen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog