www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Deel konikpaarden Oostvaardersplassen naar Spanje en Wit-Rusland

13 maart 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Wij verhuizen een groep van ongeveer 180 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Het transport van een groep van 25-30 paarden naar natuurgebied Atapuerca in Spanje vindt hopelijk op korte termijn plaats. Het transport van de groep van ongeveer 150 konikpaarden naar Wit–Rusland is gepland voor begin juni.

Quarantaine

De paarden die naar Republican Landscape Reserve Naliboksky in Wit-Rusland gaan, moeten voor vervoer een maand in quarantaine. Over een maand zijn de merries echter hoogdrachtig en zijn er jonge veulens geboren. Vervoer is dan niet in het welzijnsbelang van dieren, vandaar dat het vervoer naar Wit-Rusland waarschijnlijk in juni plaats vindt. In Wit-Rusland gaan de paarden weer een maand in quarantaine, alvorens ze worden losgelaten in hun nieuwe leefgebied

Hooi

In Spanje is de natuurlijke vegetatiegroei momenteel nog niet volledig op gang gekomen, daarom gaat er een vrachtwagen met hooi uit Nederlandse natuurgebieden met de paarden mee op reis om de overgang voor de konikpaarden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wil je meer lezen over de gebieden waar de paarden heen gaan? Lees het nieuwsbericht op Staatsbosbeheer.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Stuur dan een e-mail naar de boswachters van de Oostvaardersplassen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog