www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Update afschot edelherten

4 april 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op 10 december 2018 startte Staatsbosbeheer met het verminderen van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. De periode van afschot liep tot 1 april, en gaat weer van start op 1 september 2019. Vanaf 10 december 2018 tot 1 april 2019 zijn er in totaal 1745 edelherten in het natuurgebied geschoten.

Hiervan zijn 8 edelherten geschoten in het kader van vroeg reactief beheer, dat betekent dat deze dieren gebrekkig of verwond waren. Er zijn 1235 edelherten voor consumptie aangeboden. Op 1 september 2019 wordt weer gestart met uitvoeren van de opdracht om de populatie edelherten voor het einde van dit jaar terug te brengen tot een doelstand van 490 edelherten. Tijdens het broedseizoen van de vogels (vanaf 1 april tot 1 september) en de bronst van de edelherten (oktober) vindt er geen afschot plaats.

Voor meer informatie, lees het uitgebreide nieuwsbericht op Staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog