www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De toekomst van de Oostvaardersplassen in beeld

29 mei 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

We werken in de Oostvaardersplassen via verschillende projecten volop aan de toekomst van dit bijzondere gebied. Samen met provincie Flevoland hebben we de projecten in beeld gebracht in een korte animatie.

Vogels blijven op de eerste plaats en vanuit verschillende opgaven werken we ook aan meer afwisseling in het landschap en aan betere belevingsmogelijkheden voor de bezoekers.

Via een aantal projecten zorgen we voor de concrete uitvoering van de verschillende opgaven, waarvan de eerste resultaten al zichtbaar zijn, bijvoorbeeld vanuit de trein. Wat opvalt zijn bijvoorbeeld de rasters, die geplaatst zijn als voorbereiding voor het uitplaatsen van een deel van de paarden en ter bescherming van de bomen en struiken die komend plantseizoen geplant gaan worden. Over de voortgang berichten we regelmatig in het boswachtersblog en via de maandelijkse updates.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog