www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nieuwe Toeristische Overstap Punten rond Oostvaardersplassen geopend

4 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Voor de belevingsmogelijkheden van Nationaal Park Nieuw Land is het TOP een prachtige toevoeging. Ook een mooie plek om een wandeling over het nieuwe Dodaarspad door het Oostvaardersveld en langs de slenk in de Hollandse Hout te starten.

Op vrijdag 24 mei is bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad de TOP Lelystad officieel geopend.

Wat is een TOP

Een toeristisch overstappunt (TOP) is een perfect startpunt waar de auto achtergelaten kan worden om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Vanuit een TOP starten verschillende (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes. Zo kunnen de mooiste plekken van Flevoland heel gemakkelijk ontdekt worden. De TOP’s in Flevoland zijn herkenbaar aan de infozuil van bijna 3 meter hoogte. De routes verbinden verschillende bezienswaardigheden die in de buurt liggen met elkaar en staan bij voorkeur in de buurt van horeca.

Flevoland wandel- en fietsbestemming

Eerder, op 15 mei is er ook een TOP bij het Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan geopend waarbij ook het nieuwe TOP aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders in het Oostvaardersbos werd meegenomen.

Netwerken

In 2018 hebben alle gemeenten in Flevoland, samen met Provincie Flevoland, afgesproken om te investeren in de realisatie van diverse Toeristische Overstappunt locaties. Ze worden in 2019 allemaal gerealiseerd. Met de ontwikkeling van TOP’s in Flevoland wordt het gebruik van de knooppunten- en routenetwerken regio gestimuleerd. Daarnaast wordt beter bekendgemaakt dat de provincie een aantrekkelijke fiets- en wandelbestemming is. Meer informatie over de TOP’s is hier terug te vinden.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog