www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Opening kantoor en veldstation Oostvaardersplassen Nieuw Land

24 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen


Afgelopen vrijdag, 21 juni, hebben gedeputeerde Michiel Rijsberman en divisiedirecteur Grond en Gebouwen van Staatsbosbeheer Kees Lever het nieuwe beheerkantoor en het veldstation van de Oostvaardersplassen officieel geopend. In aanwezigheid van de Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, medewerkers van Staatsbosbeheer, en andere betrokkenen werd de vlag van Nationaal Park Nieuw Land gehesen en de deur van het gebouw geopend.

Dit gebouw, ontworpen door Van Veen Architecten uit Rotterdam, biedt kantoorruimte voor het team Oostvaardersplassen en er is een veldstation voor onderzoek en educatie gerealiseerd (met dank aan een bijdrage van de Provincie Flevoland). De werkschuur, voor de machines en trekkers, is ook geïntegreerd in de nieuwbouw.

Het team had al enige weken geleden hun intrek genomen in de nieuwe kantoorruimte. De portable cabins waar we het afgelopen jaar doorbrachten zijn inmiddels weer van het erf weggehaald. De eerste studenten van Aeres MBO maken al dankbaar gebruik van het laboratorium van het nieuwe veldstation.

Het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen en de buitenruimte is door middel van grote ramen met de binnenruimte verbonden. Ook aan het vogelleven is gedacht. In de kopse gevel zijn nestkasten opgehangen, waarvan een aantal al bewoond wordt door kerkuilen, mezen en mussen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog