www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Naar buiten in de zomervakantie

30 juli 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Het is weer zomervakantie! Hét moment om lekker naar buiten te gaan. Ook in de Oostvaardersplassen zijn er volop mogelijkheden voor jong en oud om de natuur van dichtbij te beleven. Hieronder vind je een aantal buitentips.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Om de natuur van de Oostvaardersplassen écht goed te bekijken, gebruik je natuurlijk een verrekijker. De gids geeft je tips en trucs en vertelt je alles over de planten en dieren die je tegen komt!

Wildernis Onder Water

Ontdek de Wildernis Onder Water bij Oostvaardersplassen Almere en ga op ontdekkingstocht tijdens de WOW-dagen. Een ‘Onderwater Boswachter’ neemt je mee in de wondere onderwaterwereld. Wat leeft er in en op de Oostvaardersplassen? Hoe ver kun je in het water kijken? Door middel van proefjes met het water, emmertjes, schepnetjes en onderwaterkijkers leer je hier alles over. Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 weer een leuk programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Fietsroute Rondje Oostvaardersplassen (33 km)

Start bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders of het Buitencentrum Oostvaardersplassen en fiets een rondje om de Oostvaardersplassen. In dit bijzondere moerasgebied leven duizenden ganzen en watervogels, heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Bij het Buitencentrum en bij De Oostvaarders kun je tijdens openingsuren een kaart ophalen met de route.

Dodaarspad (10 km)

Deze wandelroute begint in het Oostvaardersveld. Een prachtig vogelrijk gebied waar je ook konikpaarden kunt tegenkomen. Vanuit het Oostvaardersveld kom je in het Hollandse Hout terecht. Een jong bos waar je zomaar een reeën, vossen en vele vogels tegenkomt. Je loopt langs een recent aangelegde slenk waar regelmatig dodaars te bewonderen zijn.

Uilen van het Hollandse Hout

Ontdek alles over de uil bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Na het uitpluizen van een uilenbal neemt de gids je mee voor een avondwandeling door het Hollandse Hout. Wie weet hoor je de mysterieuze roep van een uil….

Boswachterspad ’t Lange pad

Geniet van een weids uitzicht, zie de kudde konikpaarden grazen en speur naar het ijsvogeltje tijdens een wandeling over het boswachterspad in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het voorjaar ontwaakt de natuur uit de winter.

Vogels van de Oostvaardersplassen – Almere

Ontdek de vogels van de Oostvaardersplassen. De gids neemt je mee voor een wandeling door het leefgebied van zeer uiteenlopende vogels, zoals de grauwe gans, de zeearend of het zeldzame baardmannetje. De gids leert je de verschillende soorten te onderscheiden en herkennen. Het blijft een verrassing welke soorten zich laten zien. Dat verschilt per seizoen, maar het ligt ook aan het weer, het moment van de dag en natuurlijk de factor geluk. Deze excursie is geschikt voor vogelaars in de dop, maar ook voor de doorgewinterde vogelaar!

De Wielewaalroute (5 km)

De Wielewaalroute in Het Hollandse Hout is een prachtige wandelroute door een donker beukenbos, langs open weitjes, esdoorn- en essenbossen en rustieke poeltjes. Dikke kans dat je een ree, buizerd of havik ziet. Honden zijn, aangelijnd, welkom op deze route.

Gezinsspecial Ecokar

Kom met je kinderen naar de Oostvaardersplassen en stap in een ecokar.  Samen ga je op ontdekkingstocht door de natuur en probeer je wilde dieren te spotten!

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie wandelroutes en leuke excursies. Deze kun je vinden op onze website.

 

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog