www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wit-Rusland verwelkomt tweede groep konikpaarden

16 augustus 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De tweede groep van 50 konikpaarden is vanmiddag aangekomen in natuurgebied Republican Landscape Reserve Naliboksky. Alle paarden zijn in een goede conditie na de lange reis. Ze zijn zojuist losgelaten in het gebied.

De konikpaarden vertrokken donderdagochtend uit de Oostvaardersplassen. De dieren werden wederom in familiegroepen vervoerd om zoveel mogelijk rust te houden in de groepen. De 1.650 kilometer lange reis van Nederland naar Wit-Rusland verliep ook dit keer goed. De paarden waren rustig en de weersomstandigheden prima. Tijdens de tussenstops werden de paarden gecontroleerd en kregen ze schoon drinkwater. Ook was er weer hooi beschikbaar in de vrachtwagens.

Quarantaine
De paarden zijn losgelaten in een omheind gebied. Daar wennen ze aan hun nieuwe leefgebied en worden ze gemonitord. Na de quarantaineperiode van een maand worden de koniks losgelaten in het uitgestrekte natuurgebied dat 87.000 hectare groot is.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog