www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land jarig

7 oktober 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 1 oktober bestond Nieuw Land één jaar. Daarom verrasten we het publiek op zondag 6 oktober met een aantal speciale activiteiten. Een voorproefje van wat Nieuw Land voor de bezoekers kan gaan betekenen. Namens Staatsbosbeheer stonden aan beide kanten van de Oostvaardersplassen activiteiten op het programma die op veel enthousiasme konden rekenen.
Ondanks de koudste 6 oktober sinds het starten van de temperatuurmetingen!

Bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders konden kinderen terecht voor verschillende gratis activiteiten. Een zeearend-vliegwedstrijd, een blaasvogel-spel, natuur-memory en twee speurtochten (met een QR-code en een vogelsafari). De dag werd afgesloten met een spetterende show over de kracht van lucht van Mad Science Nederland. De Zeearendwerkgroep stond er met een informatiestand over hun lopende onderzoek waarbij zeearend Jannie een GPS-tracker kreeg. Verder verzorgde Staatsbosbeheer twee roofvogelwandelingen en was Vogel en Natuurwacht Flevoland aanwezig. Iedere bezoeker werd getrakteerd op een gratis verjaardagstompouce.

In het poortgebied van Nieuw Land bij Lelystad trotseerde een groep geïnteresseerde en enthousiaste mensen met mij het weer voor een fiets- en kano-excursie waar we het poortgebied van het Nationale Park verkenden, waar ik de plannen voor het poortgebied toelichtte. Daarnaast was er ook een ecokar-excursie in het poortgebied en werd veel over het bos en over de nieuw gegraven slenk verteld.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog