www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zaterdag opening Elfendeurtjesroute

9 oktober 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Elf van Elfendeurtjesroute

Op 12 oktober is de opening van de Elfendeurtjesroute bij het Buitencentrum. De route is speciaal gemaakt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en loopt dwars door het Hollandse Hout heen. Tijdens de opening kunnen kinderen gratis deelnemen, echte elfjes ontmoeten én zich laten schminken. Om 14:00 ben je van harte welkom en opent Wethouder Rentenaar de route. Trek vooral niet je mooiste kleertjes aan.

Het Hollandse Hout is het toekomstige Poortgebied van Nationaal Park ‘Nieuw land Oostvaardersplassen’. Om dit gebied ook voor de allerkleinsten aantrekkelijk te maken is er een heuse Elfendeurtjesroute.

De elfendeurtjesroute is een route met deurtjes op boomstammen die kinderen kunnen volgen. Aan de hand van opdrachten en toverspreuken komen ze bij de volgende opdracht terecht. Aan het einde van de route vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje… De kinderen krijgen ook een echte toverstaf om de toverspreuken uit te spreken en natuurlijk mag de staf mee naar huis!

Beleef dit 12 oktober mee en kom naar de opening aan de Kitsweg 1 in Lelystad bij het Buitencentrum. Ontdek het Hollandse Hout en de nieuwe Elfendeurtjesroute! De opening is van 14:00 tot 16:00 uur. Tot dan!

Wil je na 12 oktober met kinderen, kleinkinderen op pad kijk dan op Elfendeurtjesroute

Toen duidelijk werd dat de Elfendeurtjesroute een echte toevoeging was aan het assortiment, is het team van het Buitencentrum Oostvaardersplassen aan de slag gegaan om een ontwerp te maken om de toegankelijkheid van de route te regelen. De medewerkers willen deze route in de toekomst nog speelser maken door vanaf de Knardijk een glijbaan te plaatsen die naar het Hollandse Hout leidt. Zodat het een gave speelplek wordt voor jong en oud die altijd toegankelijk is! Bij het Buitencentrum zijn de medewerkers ook druk in de weer met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Toekomstige glijbaan

De kleuterroute ligt achter de Knardijk. Een flinke dijk die steil naar beneden loopt. Daar past een glijbaan bij. Zo wordt de Elfendeurtjesroute nog leuker  maar ook de Knardijk en het Hollandse Hout. Meer informatie over de glijbaan vind je op www.buitenfonds.nl/glijbaanhollandsehoutknardijk en steun dit mooie project!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog