www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Karpers uit sloten Oostvaardersplassen overgezet naar Markermeer

8 november 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Bijna 700 kilo karpers zijn dinsdag 5 november uitgezet in het Markermeer. De karpers komen uit sloten in de Oostvaardersplassen. Hier worden binnenkort baggerwerkzaamheden aan de rand van het moeras uitgevoerd. Daarom wordt vooraf zoveel mogelijk vis gevangen en overgezet.

De vissen zijn gevangen en vervolgens vervoerd in een watertank. Bij de De Blocq van Kuffelersluis zijn ze in het Markermeer vrijgelaten. Volgens de beroepsvisser die de karpers heeft overgezet, gaat het om gezonde exemplaren. Bij vrijlating zwommen de karpers zonder problemen weg.

Meer over dit project lees je op de website van de Provincie Flevoland: https://www.flevoland.nl/actueel/karpers-uit-sloten-oostvaardersplassen-overgezet-n

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog