www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Bezoekers blikken terug op 2019

30 december 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Een van mijn eigen mooiste momenten dit jaar was de ontmoeting met deze jonge vos de afgelopen zomer.

Elke dag weer komen veel mensen naar de Oostvaardersplassen. Sommige mensen voor het eerst, sommige mensen zijn er dagelijks te vinden. Veel van de prachtige foto's die zij maken zie ik voorbij komen in mijn mail en op de social media.

Op mijn verzoek om een foto te delen van een bijzonder of mooi moment wat zij meegemaakt hadden werd massaal gereageerd. Hieronder een greep uit de inzendingen.

Vuurhaantje door Lex West.
“Op het pad naar de Schollevaar kwam ze aangelopen. Stoorde zich totaal niet aan ons, het werd een bijzondere ontmoeting met onder meer deze foto als resultaat. Prachtige dieren…” – Jeroen Kloppenburg.
“Vanuit de verte zag ik de grote zilverreiger aanvliegen en landen in het water voor mij. Wat een kadootje!” – Ageeth van Zijst.
“De bever vond ik het afgelopen jaar spectaculair om te zien. Deze zag ik bij vogelkijkscherm de Oeverloper.” – Wim Brink.
“Ik legde dit jaar mijn eerste baardman-dame vast!” – Inge Koorn.
Rob Verhoeven maakte dit mooie plaatje van de baardman – man.
“Foeragerende kluten. Het mooie licht en de reflectie in het strakke water, geven de foto naar mijn idee een fijne, rustige uitstraling. Ik genoot er al van toen ik dit vanuit de kijkhut aan het fotograferen was.” – Erna Koeleman.
“Het uitzicht vanaf de kleine Praambult op 30 november bij de start van de maandelijkse vogeltelling, het was mistig en de grond was berijpt. Mede door de ijsvogel die onderweg hier naar toe al voor mijn auto langsvloog, het prachtige weer en de bijzondere waarnemingen, was het een heerlijke ochtend.” – Tonnie Verheij.
“Het was een goed veldmuizenjaar, dus ook veel voer voor roofvogels die er dan ook veelvuldig waren.” – Eric Moleveld.
“De Ortolaan; niet zozeer vanwege de mooie foto, maar vanwege de bijzondere ontmoeting.” – Tanja de Leeuw.
“Een goud kleurende ochtend in het Praambos, de konikspaarden werden actief door de verwarmende zon en zijn licht gedragen door de mistflarden.” – Herman G. Hofman.
“De blauwborst mag er ook zijn!” – Jannine Sanders-Kroeze
Zwemmende ringslang, vastgelegd door Chantal van Werven
Dit prachtige puttertje fotografeerde Casper Swiebel dit jaar.
De zeearend mag uiteraard niet ontbreken in het jaar dat er soms wel 12 tegelijk in het gebied waren! Deze foto is van Peter Wimmers.
“Dit was wel heel bijzonder!” – Ineke Visser-Neij.
Kleine karekiet vanuit vogelkijkhut de Krakeend – Bert de Ronde.
De laatste weken konden bezoekers vlak bij het Buitencentrum genieten van een aantal bruine ratten die zich tegoed deden aan appeltjes die van de bomen vielen. Samantha Weskers maakte deze mooie foto.
Waar de zeearend bijna een ‘gewone’ gast van het gebied werd dit jaar, deed ook de visarend de Oostvaardersplassen dit jaar weer aan. Foto van Jan Paul Jongejans.
Deze Tjiftjaf met buit werd gefotografeerd door Kim Meijer.
Met een beetje geluk kun je ’s morgens vroeg in het Oostvaardersbos deze mannen tegenkomen. Danny Laponder zag ze de afgelopen week.
Een ekster probeert de zeearend te verjagen. Mooi vastgelegd door Aant de Jong.
Deze prachtige wilde zwaan werd op de foto gezet door Heleen Hup.
Ook dit jaar was de IJsvogel weer veelvuldig te bewonderen, onder andere bij de Poelruiter en bij de poel in het Kotterbos. Foto door Anneke van Laar.
De zeerarend, heckrunden en konikpaarden samen op 1 plaatje, gemaakt door Tjibbe Hunink.
Deze vos met karper fotografeerde Christel Zwaan dit jaar.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog