www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wandelgebied de Driehoek vanaf 15 januari gesloten voor publiek

14 januari 2020 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Vanaf 15 januari tot mei is wandelgebied de Driehoek afgesloten voor publiek. Het gebied doet, net als een deel van het Kotterbos, in de wintermaanden dienst als rustgebied voor de edelherten, heckrunderen en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen.

We werken aan beschutting in het kerngebied van de Oostvaardersplassen. Omdat dit nog niet is gerealiseerd houden we de randgebieden, net als voorgaande jaren, in de winter open voor de grote grazers. Als dat nodig is kunnen ze daar terecht om beschutting te vinden. Een aantal stieren is nu de Driehoek ingetrokken, daarom hebben we iets eerder dan gepland het gebied afgesloten voor publiek.

Waar kun je wel wandelen?

Wil je op pad bij de Oostvaardersplassen? Dan kun je een mooie wandeling maken door het Oostvaardersveld waar je ook in de winterperiode vele vogelsoorten, edelherten en een kudde Konikpaarden kunt bewonderen. De route naar de observatiehut De Schollevaar is in deze periode gewoon open.

Wil je weten wanneer De Driehoek weer open gaat? Houd dan onze boswachtersblog in de gaten.

In de wintermaanden kun je op zaterdag en zondag deelnemen aan onze winterwandelingen. Deze vind je op onze website.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog