www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelkijkhutten zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen

16 maart 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De vogelkijkhutten die verspreid rond de plassen liggen hebben een upgrade ondergaan en zijn weer klaar voor het nieuwe vogelseizoen.

De Grauwe Gans, aan de oever van de Hoekplas, de Kluut bij de Keersluisplas en de Krakeend en Poelruiter in het Oostvaardersveld zijn de afgelopen winter grondig aangepakt om beter aan de eisen van de vogelaar tegemoet te kunnen komen.

Op basis van gesprekken met een aantal gebruikers en de suggesties die hieruit naar voren kwamen is er een plan van aanpak gemaakt en is er per hut gekeken hoe we het kijkplezier zouden kunnen vergroten. Naast het verplaatsen van de vaste bankjes en het verkleinen van de ‘vensterbanken’ zijn een aantal kijkgaten vergroot (in verband met de steeds groter wordende lenzen) en voorzien van nieuw- hang en sluitwerk.

Vogelkijkhut De Kluut rolstoeltoegankelijk

Speciale aandacht heeft de Kluut gekregen. Op verzoek van een aantal gebruikers is de hut nu ook voor minder validen toegankelijk. Er zijn twee rolstoeltoegankelijke verhogingen in de hut aanwezig zodat ook vanuit een zittende positie van het uitzicht genoten kan worden.

Ook in de andere hutten is een aantal mobiele verhogingen aanwezig zodat ook de jonge (of vooral de kleinere) vogelaar op juiste ooghoogte kan komen te staan de vogels goed te kunnen observeren.

Naar buiten

Een mooie tip voor deze dagen waarin kinderen (even) niet naar school mogen. Ga lekker naar buiten en geniet van alles wat de natuur te bieden heeft. Een gezondere omgeving kun je op dit moment niet wensen.

De eerste broedvogels zijn teruggekeerd. De tjiftjaf en de blauwborst zijn al in de Oostvaarderplassen gehoord en gezien. Welke ontdek jij morgen?

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog