www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vossenwelpen zetten eerste stapjes buiten de burcht

13 mei 2020 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

In februari schreef ik een blog over de ranstijd (paartijd) van de vossen die toen plaatsvond. Inmiddels zijn we ruim 8 weken verder en zijn eerste vossenwelpjes alweer gespot door verschillende boswachters en bezoekers. Boswachter Tjibbe ontdekte gistermiddag een burcht met een vossenfamilie en maakte hier een mooie fotoserie van.

Elk jaar rond de eerste mei zetten de vossenwelpjes hun eerste stappen buiten. Ze ontdekken dat de wereld groter is als hun hol en vinden alles spannend. Al spelend leren ze de wereld kennen. Zo wordt er bijvoorbeeld op vliegen of een takje wat toevallig in de buurt ligt gejaagd. Ook het met elkaar spelen zorgt er voor dat ze alle vaardigheden leren om later zelfstandig te kunnen jagen en bepaald de hiërarchie tussen de jongen.

Als natuur- en ook vossenliefhebber wil ik deze foto’s natuurlijk graag met jullie delen. Geniet mee van deze bijzondere momenten van een prachtige vossenfamilie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog