www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Geen editie 2020 voor Vogelfestival en Oostvaardersrun

2 juni 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Helaas hebben we onlangs moeten besluiten om de jaarlijks terugkerende events zoals het Vogelfestival en de Oostvaardersrun voor dit jaar te annuleren. Teleurstellend, maar in verband met de Corona-maatregelen is het niet anders.

Vogelfestival

Het vogelfestival dat jaarlijks op de derde zondag in september bij de Oostvaarderplassen plaatsvindt zal dit jaar in verband met de Coronacrisis niet door gaan. Het event, waarbij het vogelleven in de Oostvaarderplassen en daarmee in het Nationaal Park Nieuw Land aandacht krijgt zal weer in 2021 worden georganiseerd. Het vogelfestival staat al jaren bekend als een publieksdag waarbij vogelaars, maar ook andere natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen tijdens excursies en activiteiten in en rondom de Oostvaarderplassen. Verschillende natuurorganisaties staan klaar om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren en op natuurbeleving gerichte bedrijven presenteren hun producten zoals camera’s, verrekijkers en natuurreizen.

Gelukkig trekken de vogels zich niets aan van het wel of niet doorgaan van dit event en kun je als bezoeker gewoon van het gebied genieten van de vele baardmannetjes, blauwborsten en zeearenden die je tijdens een mooie wandeling door de Driehoek tegen kunt komen. Je bent van harte welkom en noteer alvast 19 september 2021 in je agenda voor een bezoek aan het vogelfestival in Lelystad.

Oostvaardersrun

Ook de Oostvaardersrun, een inmiddels bijna traditioneel hardloopevent, door het Hollandse Hout en het Oostvaardersveld moet de editie 2020 overslaan. De loop zou begin oktober, op de 2de verjaardag van het Nationaal Park Nieuw Land, plaatsvinden. Helaas hebben we bij de voorbereiding van het event moeten constateren dat er nog zo veel onduidelijkheden over de maatregelen in verband met het Coronavirus zijn, dat we het risico niet willen nemen dat we de ‘run’ toch op het allerlaatste moment zouden moeten annuleren.

In de afgelopen drie edities is de Oostvaardersrun hét sportieve event geworden waarbij hardlopers rondgeleid worden door het poortgebied Oostvaardersplassen Lelystad. Elk jaar werd er aandacht gevraagd voor de nieuwe ontwikkelingen in en rond het Hollandse Hout. In dit  bosgebied aan de Lelystadse kant van de Oostvaardersplassen wordt geïnvesteerd in de natuur, het landschap en een betere beleefbaarheid  om het volledig tot z’n recht te kunnen laten komen als poortgebied voor het Nationaal Park Nieuw Land.

Eén van de eerste zichtbare ontwikkelingen is de nieuwe slenk in het zuidelijk deel van de Hollandse Hout. Een 2 km lange waterpartij, midden in het bos, die in 2021 gereed zal komen. Tijdens de 2021-editie van de Oostvaardersrun zal de slenk dan ook volop in de aandacht komen te staan.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog