www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Toekomst Oostvaardersplassen gevisualiseerd

24 augustus 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Waar gaat het met de Oostvaardersplassen de komende jaren naartoe? Dit wordt beschreven in het managementplan waarmee Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland op 26 mei van dit jaar instemden: vogels staan er op één.

Gevisualiseerd

In mei plaatsten we al een nieuwsbericht over het nieuwe managementplan voor de Oostvaardersplassen. Dit managementplan is nu ook voor een breed publiek gevisualiseerd. Bij het uitkomen van het managementplan hebben we een eerste ‘infographic’ laten maken over het beheer en het welzijn van de grote grazers, met hierop duidelijk aangegeven hoe dit beheer er nu en in de toekomst uit ziet. In een overzichtelijk beeld komen alle aspecten kort aan bod.

Folder

Volgend op deze infographic is op een geïllustreerde kaart inzichtelijk gemaakt wat het bredere perspectief van de ontwikkelingen is. Van totale verhaal is een bijzondere folder gemaakt. Wat betekent beheren voor biodiversiteit, landschap en beleving in de praktijk? Wat ga je er de komende jaren van zien, welke planten en dieren profiteren van het nieuwe beheer en komen er meer belevingsmogelijkheden? En natuurlijk ook: hoe gaat het verder met de grote grazers?

Icoonsoorten

Een hoofdrol is weggelegd voor een kleine dertig ‘icoonsoorten’. Planten en dieren die samen het verhaal van de Oostvaardersplassen vertellen. Niet alleen over de bijzondere betekenis van het gebied, ook internationaal, maar ook over de relaties tussen de landschappen in het gebied en de biodiversiteit, tussen de planten en dieren onderling en de rol die het beheer heeft.

Benieuwd? Download de folder.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog