www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

[UPDATE 29-3-21] Deelgebieden Oostvaardersplassen blijven nog even gesloten

7 januari 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

De jaarlijks winterafsluiting nadert het einde. Eerder is gecommuniceerd om 1 april de Driehoek, Kotterbos en het Oostvaardersbos weer toegankelijk te maken. Vanwege de rust voor dieren en het feit dat er nog heckrunderen in de Driehoek lopen houden we de gebieden nog even langer dicht.

Incidentele afsluitingen vinden niet meer plaats!

Enteebos en Oostvaardersbos

Het Oostvaardersbos blijft dicht tot nader bericht. De fietspaden zijn open en gaan niet meer dicht. Het Entreebos en het wandelpad vanaf het Oostrandpark (fietsbrug) naar Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijft het gehele jaar open.  Het Natuurbelevingcentrum blijft het jaarrond bereikbaar voor auto’s, wandelaars en fietsers. Het Natuurbelevingcentrum heeft een take-away service waar koffie, thee en een broodje gehaald kan worden.

Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten.

De Driehoek en vogelkijkhut de Schollevaar

De Driehoek blijft dicht tot nader bericht. In dit gedeelte lopen nog altijd heckrunderen, waardoor het te gevaarlijk is om in het gebied te kunnen wandelen. Het pad naar de Schollevaar is vanaf heden weer open en gaat niet meer dicht. Het tunneltje onder het spoor vanaf de Driehoek naar het Oostvaardersveld is toegankelijk. Het Oostvaardersveld is daarmee ook toegankelijk voor een mooie lentewandeling.

Het Kotterbos

Ten oosten van de natuurboulevard is het bos voor publiek afgesloten tot nader berichtgeving. Dieren die hier momenteel leven hebben daardoor nog de optimale en nodige rust. Ten westen van de Natuurboulevard blijft het bos toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Honden zijn welkom in het westelijke gedeelte van het Kotterbos mits aangelijnd.

Honden aan de lijn

Honden zijn welkom wanneer ze aangelijnd zijn in het westelijke deel van het Kotterbos, het Oostvaardersveld en het noordelijke gedeelte van het Hollandse hout. Aan het begin van alle natuurgebieden vindt je de regels van het natuurgebied. Belangrijk is om daar aan te houden ten behoeve van de rust voor dieren. Houdt verder rekening met elkaar als bezoeker. Het mooie weer komt eraan en dat betekent ook meer bezoekers in de natuurgebieden. Wees een beetje lief voor elkaar.

Hondenbeleid Oostvaardersbos en Kotterbos – Almere
Hondenbeleid Hollandse Hout en Oostvaardersbos – Lelystad
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog