www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Kleurwedstrijd 2021 Soortenjaar in voorjaarsvakantie

18 februari 2021 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Samen met Nationaal Park Nieuw Land zijn we goed op weg met het 2021 Soortenjaar. Er worden inmiddels steeds meer ‘gewone’ maar ook bijzondere soorten waargenomen. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd georganiseerd in de voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie

Het is natuurlijk voor een kind erg leuk om buiten op onderzoek uit te gaan en mee te tellen met het 2021 soortenjaar wat heel goed kan in de voorjaarsvakantie. Daarom heeft Nationaal Park Nieuw Land voor kinderen iets leuks bedacht naast een bezoekje in onze natuurgebieden: Een kleurwedstrijd voor kinderen. Met een beetje hulp van papa’s, mama’s, oma’s en opa’s kunnen de kinderen mee doen!

De Kleurwedstrijd

Hoe kunnen de kinderen mee doen?
• Download één van de kleurplaten op de pagina van Nationaal Park Nieuw Land
• Print de kleurplaat uit en kleur ‘m in!
• Maak een foto van de kleurplaat en plaats ‘m op Facebook of Instagram met #2021soortenjaar #npnieuwland #naamschool #plaats
• De top 5 scholen met de meeste inzendingen maken kans om een prachtige prijs te winnen
• Uit deze top 5 verloot Nationaal Park Nieuw Land de winnende kleurplaat

Wat kun je winnen?
• Loepjes voor jou en jouw hele klas die gebruikt kunnen worden om kleine bodemdiertjes in het nationaal park te ontdekken.
• Een ‘Volg de Vos’ of ‘Hertenpad’ excursie met jouw klas bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere, aangeboden door Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

Looptijd kleurwedstrijd
De kleurwedstrijd is van vrijdag 19 februari t/m zondag 28 februari. De winnaar wordt in de week van 1 maart bekendgemaakt via de social media kanalen van Nationaal Park Nieuw land.

2021 soorten jaar

Iedereen kan en mag mee doen met het 2021 soorten jaar. Met alle bezoekers, professionals en iedereen die mee doet zijn wel al lekker op weg! Op het moment van schrijven is er al 28% van het totale doel al gehaald. Middels de waarneming app ‘ObsIdentify komen er leuke foto’s op waarneming.nl te staan.

Help je ook mee tellen?

Meehelpen met tellen kan het hele jaar door! Daarvoor heb je de app ‘ObsIdentify’ op je telefoon nodig en goede zin om te gaan wandelen of fietsen in één van de gebieden van Nationaal Park Nieuw Land. Op de website van Nationaal Park Nieuw Land staat een duidelijke uitleg over hoe je te werk kan gaan! Veel plezier!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog