www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De Oostvaardersrun op 3 oktober. Doe je mee!

28 september 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Nog 5 dagen te gaan en dan vindt de 4de editie van Oostvaardersrun plaats! Een prachtig hardloopevent voor jong en oud, waarbij genieten van de natuur een voorwaarde voor deelname is. Op zondag 3 oktober wordt er gestart en gefinished bij het Buitencentrum aan de Kitsweg in Lelystad. Je kunt je nog inschrijven.

De vierde editie al weer! Het jaarlijkse hardloopevent door het Hollandse Hout en het Oostvaardersveld. De Oostvaardersrun is inmiddels al een begrip voor de Oostvaardersplassen en het Nationaal Park Nieuw Land.

Vooral genieten van het bos!

https://www.nationaalparknieuwland.nl/nl

Nadat de run vorig jaar niet door kon gaan is er de afgelopen maanden hard gewerkt om deze speciale editie van de run mogelijk te maken. Dit jaar maakt de Oostvaardersrun onderdeel uit van de 3D-triathlon. Zwemmen, fietsen en hardlopen; verschillende disciplines in verschillende gebieden van het Nationaal Park Nieuw Land. Afgelopen weekeinde vond het fietsonderdeel, ‘Crossen door de bossen’ in het Kotterbos bij Almere plaats en komende zondag dus het laatste onderdeel, het hardlopen, in het Hollandse Hout en het Oostvaardersveld.

De Oostvaardersrun is vooral een sportief en gezellig event waarbij de lopers verschillende afstanden kunnen afleggen door de gevarieerde natuur. Het parcours door het Hollandse Hout laat je kennismaken met het 50 jaar oude bos van Oostelijk Flevoland. Tijdens het rennen kun je je verbazen over de ongelofelijke groeikracht van voormalige zeebodem. Kolossale bomen en weelderig struikgewas, maar ook populieren die al de ‘eindfase’ van hun leven hebben bereikt en nu voor een deel vervangen worden door nieuwe bomen. Een deel van de langste routes gaat ook door het Oostvaardersveld. Dit gebied is juist weer heel open en wordt begraasd door konikpaarden.

Het parcours volgt beheerpaden, grasbanen en spannende wandelpaden. Ook dit jaar kunnen de afstanden 16km en 21km gelopen worden en op verzoek van vele deelnemers is de afstand 10km en ook een Kidsrun toegevoegd!  De start vindt plaats bij het Buitencentrum aan de Kitsweg 1 in Lelystad.

Nog 5 dagen te gaan tot de start van de Oostvaardersrun 2021. Voor de mensen die wel willen, maar zich nog niet hebben ingeschreven, is het de komende dagen nog mogelijk dit alsnog te doen. Het aantal inschrijvingen loopt op dit moment goed en zit nu al op het niveau van eerdere edities van de Oostvaardersrun.
Voor iedere deelnemer is er een gratis 3D-Thriathlonshirt beschikbaar via Nationaal Park Nieuw Land, maar op is op! Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk, maar alleen tegen een contante betaling van €12,50 ipv €10,-.

Inschrijven kan dus nog: KLIK HIER VOOR INSCHRIJVEN.

En dan nog even de verschillende routes en de aanvangstijden. Ze zijn allemaal mooi, kijk maar welke uitdaging je wil aangaan.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog