www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wandelgebied ‘De Driehoek’ tot 11 uur en deel Kotterbos gesloten voor publiek vanaf maandag 6 december

1 december 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

In de winterperiode worden er, zoals elk jaar, enkele delen van de Oostvaardersplassen afgesloten voor publiek. In deze periode vindt er populatiebeheer van de edelherten plaats.

Om gevaarlijks situaties te voorkomen hebben we er dan ook voor gekozen om het wandelgebied ‘De Driehoek’ vanaf 6 december, op doordeweekse dagen tot 11 uur ’s ochtends gesloten te houden. Ook het oostelijke deel van het Kotterbos wordt vanaf 6 december gesloten voor publiek.

Op doordeweekse dagen kunt u vanaf maandag dus tot 11 uur niet wandelen in de Driehoek. Ook het pad naar de Schollevaar blijft op die dagen tot 11 uur gesloten. Na 11 uur en in de weekenden bent u van harte welkom in de Driehoek.

De Driehoek het gebied in rood aangegeven. De zwarte punt is het Buitencentrum aan de Kitsweg in Lelystad

Waar kan ik wandelen? 

Het Oostvaardersveld blijft de gehele winterperiode gewoon toegankelijk voor wandelaars. Wanneer de hekken bij het Hoofddiep (bij de brug naar De Driehoek) open staan, bent u van harte welkom op het pad naar vogelkijkhut de Schollevaar en het wandelgebied De Driehoek.

Kotterbos
Een deel van Kotterbos blijft de hele winterperiode gewoon toegankelijk voor wandelaars, net zoals voorgaande jaren. Het deel vanaf de Natuurboulevard tot aan de Buitenring blijft open. Vanaf de Natuurboulevard richting Lelystad is het Kotterbos gesloten voor publiek.

Kotterbos

Vanaf 1 januari worden ook delen van het Oostvaardersbos bij Almere afgesloten. Daarnaast zal de Driehoek vanaf 1 januari geheel afgesloten worden voor de winterperiode en wordt deze gebieden medio mei weer opgesteld voor publiek.

We houden je op de hoogte van de opstellingen en wintersluiting via deze blog. Ook is deze informatie aangegeven op posters in het terrein en is deze terug te vinden op de website van Staatsbosbeheer.   

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog