www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Winterafsluiting De Driehoek en delen van het Oostvaardersbos

23 december 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Met ingang van 1 januari 2022 worden het wandelgebied De Driehoek en het noordelijke deel van het Oostvaardersbos afgesloten voor publiek. Vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar geldt de jaarlijkse wintersluiting voor deze gebieden in verband met het beheer en de rust voor de grote grazers.

Op 1 december 2021 werd een deel van het Kotterbos reeds voor het publiek afgesloten en gold er voor De Driehoek een beperkte openstelling. Nu worden De Driehoek, vogeloberservatiehut De Schollevaar en het deel van het Oostvaardersbos tussen het Hugo de Vriespad en de Oostvaardersdijk gesloten tot medio mei.

Oostvaardersbos met omlegging route knooppunten
Kotterbos

 

 

Waar kunt u wandelen in het gebied?

Bezoekers aan de Oostvaardersplassen aan de Lelystadse zijde (Kitsweg en Praamweg) kunnen voor een mooie wandeling terecht in het Oostvaardersveld en de omliggende bossen van het Hollandse Hout.
Aan de Almeerse zijde kan men terecht in het westelijke deel van het Kotterbos (tussen De Buitenring en de Natuurboulevard) en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, ten zuiden van het Hugo de Vriesweg.

De Driehoek wintersluiting. Oostvaardersveld blijft opengesteld

Omlegging fietsroute in deze periode

Het doorgaande fietspad door het Oostvaardersbos dat de Oostvaardersdijk met het Natuurbelevingscentrum verbindt is tussen fietsknooppunten 67 en 97 is tijdelijk verlegd. Vanaf knooppunt 67 gaat de route naar knooppunt 97 via de Jac. P. Thijsseweg, de E.Heimansweg en de Hugo De Vriesweg. De route door het  Oostvaardersbos langs het water van de Oostvaardersplassen is afgesloten tot medio mei. De omlegging wordt ook door middel van bebording aangegeven.

We houden je op de hoogte van de openstellingen en wintersluiting via deze blog

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog