www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De Driehoek gaat weer open voor publiek

3 juni 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De afgelopen week hebben we vastgesteld dat de konikpaarden en heckrunderen De Driehoek hebben verruild voor het grazige deel van de Oostvaardersplassen. Het gras is weer aan het groeien en de brandganzen hebben het gebied verlaten. Dat betekent dat we de Driehoek weer kunnen openstellen voor bezoekers. Vanaf zaterdag (4 juni) kun je weer genieten van dit natuurgebied en de weidse uitzichten vanuit de Zeearendhut en Wigbels Eiland.

Om in De Driehoek te komen volg je het verharde pad vanaf het Buitencentrum.

Na het tweede bruggetje staat sinds kort een informatiepaneel met daarop informatie over de ontwikkelingen in De Driehoek en het grazige deel van de Oostvaardersplassen. Om de natuurbeleving in De Driehoek te kunnen versterken hebben we afgelopen jaar een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Mede dankzij een financiële bijdrage vanuit het Provinciale Leader-programma is de vogelkijkhut De Zeearend toegankelijk gemaakt voor minder validen. In samenwerking met het ‘Georganiseerd Overleg Lelystad voor mensen met een beperking (Het GOL)’ zijn de plannen ontwikkeld en uitgevoerd. Het is gaaf om te zien dat er binnen de bestaande constructie naar een praktische oplossing is gezocht, zodat rolstoelers gemakkelijk vanaf een verhoogde vloer over de Waterlanden kunnen uitkijken. Binnenkort wordt er ook een handige telescoop geïnstalleerd zodat het vogelleven op de plassen binnen handbereik komt.

Observatiehut de Zeearend is opgeknapt en rolstoeltoegankelijk gemaakt!

Ook kan er dankzij de Leader-subsidie verder gewerkt worden aan een uitkijktoren die in de noordelijke punt van De Driehoek wordt gerealiseerd. Hoe mooi is het om via dit verhoogde punt een uitzicht te hebben over het moerasgebied en de Watertuinen en op ooghoogte te komen met de kiekendieven die hier boven het riet naar voedsel zoeken. Wanneer de plannen iets verder uitgewerkt zijn volgt er zeker een blogje om jullie op de hoogte te houden.

Geniet van De Driehoek!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog