www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Biodiversiteit Nationaal Park Nieuw Land in een boekje

17 juni 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Daar is hij dan! Een prachtig boekje ter afsluiting van een leuk en leerzaam jaar. Op zoek naar 2021 soorten en daarmee het in kaart brengen van de biodiversiteit in Nationaal Park Nieuw Land. Hoe divers kan het zijn?

De kleuren en de veelvormigheid van de planten, dieren en paddenstoelen springen je tegemoet als je het boekje open doet. Of het nou gaat om de vlinders, de vogels, de kevers of de vissen, alles komt aan bod. Ook verschillende ‘soortenspecialisten’ waaronder Arjan Dwarshuis en Stef Van Walsum laten hun licht schijnen op het voorkomen van ‘hun’ soorten in dit bijzondere wetlandgebied.

Uit de enorme hoeveelheid foto’s die er afgelopen jaar zijn gemaakt en op de Bioblitzpagina van Waarneming.nl zijn geplaatst was het moeilijk kiezen. Er moest echter een selectie gemaakt worden omdat er gewoonweg niet voldoende ruimte was om iedereen en elke foto de aandacht te geven die hij of zij verdiende.

Direct toegegeven. Het zijn niet altijd de meest scherpe of goed belichte foto’s maar de gedrevenheid om het diertje of plantje vast te leggen als bewijs van zijn of haar aanwezigheid is belangrijker dan het perfecte plaatje. Dat maakt het boekje ook tot een product van iedereen die aan het zoekjaar mee heeft gedaan.  En dat zijn zo’n 2800 waarnemers die hun registraties hebben genoteerd.

Het boekje is vanaf vandaag te verkrijgen in de verschillende bezoekerscentra van het Nationaal Park Nieuw Land

Adressen:

Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere

 

Dank voor eenieders bijdrage.

Speciale dank aan Iris Halevi, Suzanne Marquering en Gerard van Breemen. Enthousiasme is onbetaalbaar!

Ook dank aan onze stagiaire David voor het eindeloze zoeken en rubriceren van de juiste foto’s.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog