www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Save the date: 18 september vogelfestival in de Oostvaardersplassen

15 juli 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op zondag 18 september 2022 is er voor vogel- en natuurliefhebbers van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen. Je bent dan van harte welkom op ons Vogelfestival bij de Kitsweg 1 in Lelystad.

Het Vogelfestival

Het vogelfestival is hét evenement voor vogel- en natuurliefhebbers op een prachtige locatie midden in Nationaal Park Nieuw Land. Naast excursies en andere activiteiten alles over het vogelleven en het gebied, de Oostvaardersplassen. Arjan Dwarshuis (vogelgids, gastspreker, schrijver van boeken, Big Year record-houder op zijn naam staan en bekend van de populaire Vogelspotcast) en Camilla Dreef (zelfstandig ecoloog, vogels volgen in Nationaal Park Nieuw Land en ambassadeur voor Vogelbescherming Nederland) en de Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen nemen je tijdens hun lezingen mee in hun bijzondere vogelwereld.

Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Ook voor kinderen zijn er dit jaar leuke activiteiten en excursies in het gebied. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Arjan Dwarshuis over de Oostvaardersplassen: ‘De Oostvaardersplassen is een moerasgebied van ongekende proporties. Het is met afstand de beste plek van Nederland om de tot de verbeelding sprekende soorten als de zeearend en het baardmannetje te zien en jaarrond is het er geweldig vogelkijken.

Wanneer en waar?

Zondag 18 september 2022 vanaf 10.00 tot 17.00 uur ben je welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog