www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zomerprogrammering NP Nieuw Land in poortgebieden Oostvaardersplassen Almere en Lelystad

10 augustus 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Thuisblijvers hoeven zich niet te vervelen deze zomer rond de Oostvaardersplassen. De poortgebieden Almere en Lelystad bieden een scala van activiteiten. Een blog vol inspiratie voor een mooie belevenis in dit deel van Nationaal Park Nieuw Land.

Oostvaardersplassen Almere

Het poortgebied Almere  heeft voor jong en oud een gevarieerd programma samengesteld met verschillende natuur- en cultuuractiviteiten in de buitenlucht. De activiteiten vinden allemaal plaats in of starten bij de grote festivaltent bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. We lichten LOF er even uit.

Festival LOF
Op de laatste zaterdag van de zomervakantie, 27 augustus, is er weer Festival LOF! Een mindfulness-festival op een prachtige natuurlocatie. Stap in de wereld van yoga, dansen, muziek, workshops en lezingen. Geniet van de fijne festivalsfeer en deel je eigen programma in. Je kunt meedoen met één activiteit of je hele dag vullen met verschillende workshops, struinen over de markt, lekker eten en drinken en genieten van muziek.


LOF staat voor Lichaam & Geest, Ontdekken in de Natuur, en Feest & Flow. LOF is anders dan de meeste andere festivals. LOF is voor iedereen die geprikkeld wil worden en eens iets nieuws wil proberen. Als LOF-ganger stel je je eigen festival samen, uit het aanbod van verschillende clinics. Denk aan ecstatic dance, lachworkshop, verschillende yoga-sessies, soundhealing, cacao ceremonie, kruidenloop, hoelahoepworkshop, Quantum Vissticks (ja, echt!), mantra zingen, VR-beleving en nog veel meer. Je ontdekt het op LOF! Meer info

Verschillende excursies
Vanuit Oostvaardersplassen Almere vertrekken sinds dit jaar een paar keer per week de nieuwe elektrische excursievoertuigen. Stap aan boord van de stoere elektrische buggies voor een fotosafari in het kerngebied; een speciale editie is ’s avonds te boeken: tijdens het ‘gouden uurtje’. Of ga mee met de gezinstocht ecokarexcursie en kom meer te weten over de natuurlijke bewoners van de Oostvaardersplassen.

Daarnaast kun je weer extra vroeg je nest uit voor de vroege vogelwandeling, mee op roofvogelwandeling, alles leren over de kruiden uit onze natuur of mee met een nieuwe excursie: de Nieuw Land Experience. Een bijzondere ervaring met de boot, bus, te voet én VR. Meer info

Kinderactiviteiten
Ook dit jaar worden bij het Natuurbelevingcentrum de WOW-middagen georganiseerd. Kinderen leren op woensdagmiddagen onder begeleiding alles over wat er leeft in en rond het water én op het land, gevolgd door een korte excursie of creatieve activiteit. Daarnaast worden er op vrijdagmiddagen creatieve workshops gegeven door Kleur in Cultuur. Wil je zondagochtend eens op een andere manier wakker worden? Kom dan naar de Oostvaarders-praatjes. In samenwerking met Paviljoen de Oostvaarders kunnen kinderen tijdens een lekker ontbijtje luisteren naar de verhalen van bijzondere vertellers in de tent. Meer info

Gevarieerd programma van ondernemers in de festivaltent
In de grote festivaltent zijn dit jaar ook verschillende sportactiviteiten, mindful-events en culturele activiteiten. Zoals XL Yin Yoga op dinsdagavonden, vintagemarkten, een poëzie-middag of klassieke muziek. Ondernemers, sportdocenten of workshopleiders die ook gebruik willen maken van onze faciliteiten kunnen contact opnemen met Muriël van der Wal info@vanderwal-projectmanagement.nl
De zomerprogrammering wordt nog verder aangevuld met culturele – en natuuractiviteiten. Kijk dus regelmatig op www.ovpalmere.nl om niks te missen. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en de gemeente Almere.

Oostvaardersplassen Lelystad

Zaterdag 13 augustus biedt het Nationaal Park Nieuw Land voor de eerste keer podium aan het Grachtenfestival. In het poortgebied Oostvaardersplassen kun je a.s. zaterdag genieten van klassieke muziek midden in de natuur.

Het Grachtenfestival zal op 3 verschillende locaties in het park in totaal 9 concerten verzorgen. Alle locaties liggen rondom de Buizerdweg en liggen op ongeveer 5-10 minuten lopen van elkaar vandaan en met de fiets makkelijk te bereiken.

Op alle drie de locaties is parkeergelegenheid, maar we hopen dat mensen zoveel mogelijk met de fiets komen om zich tussen de locaties te verplaatsen. Staatsbosbeheer heeft een pendelkarretje geregeld voor mensen die slecht ter been zijn. Dit karretje pendelt tussen de verschillende locaties.

Toms Creek
Een van de locaties is Toms Creek aan de Uilenweg. Op dakterras van het aan het water gelegen paviljoen zal het Amsterdams Panfluit trio hun drie concerten geven.

Triadegebouw (Buizerdweg 51)
Een van de concertlocaties is op het terras van het Triadegebouw;.  Op dit terras zal het Fono Duo (gitaarduo) hun concerten spelen. En speciaal voor danseres Salya Berraf wordt er een dansvloer geplaatst.

Open Veld achter het Triadegebouw (Oostvaardersplassen – Hollandse Hout)
Een van de locaties is een open veld met een idyllisch meertje in het Hollandse Hout. Op deze prachtige plek zullen Caroline Rutten & Dirk Overbeek (zang en accordeon) Franse Chansons ten gehore brengen.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog