www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De Driehoek is weer open voor publiek

12 mei 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De afgelopen week hebben we vastgesteld dat de heckrunderen de Driehoek hebben verruild voor het grazige deel van de Oostvaardersplassen. Dat betekent dat we de Driehoek weer kunnen openstellen voor bezoekers. Vanaf vrijdag 12 mei kun je weer genieten van dit natuurgebied en de weidse uitzichten vanuit de Zeearendhut en Wigbels Eiland. Daarmee is ook de populaire Zeearendroute weer bewandelbaar.

De Driehoek is een deel van de Oostvaardersplassen, dat  in de wintermaanden wordt begraasd door onder andere heckrunderen. Doorgaans trekken deze dieren in mei vanuit de Driehoek naar het grazige deel van de Oostvaardersplassen om zich daar te verenigen met één van de grotere kuddes.

Bruine kiekendief, foto door Tjibbe Hunink

In combinatie met het Oostvaardersveld is de Driehoek een prachtige omgeving om vogels te horen en te zien. Het afwisselende landschap met grazige delen en ook struiken en bomen staat garant voor een rijk vogelleven. Met een beetje geluk kun je in deze periode tot wel 80 verschillende vogelsoorten tegen komen. Een goede verrekijker is beslist een aanrader om een blauwborst of een kiekendief goed te kunnen bekijken.

Veel plezier en geniet van buiten!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog